Måndag- repris

Efter jobb och tandläkarbesök begav jag mig till stallet där det uteridningsmässigt blev en repris av gårdagen.

Jag red med andra ord samma runda och skrittade och travade på samma platser som igår.

Jag försöker trava ungefär 5x 1 minuter och ska väl öka på detta med någon enstaka minut var och varannan dag tänker jag.

Enligt min veterinär ska jag kunna rida som vanligt om en månad medan en bloggläsare vars häst också har haft liknande problem som Vicke har fått ett långt drygare igångsättningsprogram av sin veterinär så jag ska väl försöka att tillämpa något av ett mellanting om allt går som jag vill.

”Som vanligt” på somrarna och när det har varit soligt i många dagar gnäller jag om att jag vill ha regn- absolut inte för att jag inte älskar värme och sol utan för att det blir så förbaskat hårt i marken.

Och rida på cement-underlag enkom tror jag inte på- vare sig på fullt friska hästar eller sådana som håller på att sättas igång.

bild(103)

Så här hänger jag upp halvfuktiga schabrak.

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Huu, sån upphängning skulle jag inte palla med! Antingen är den torr nog att ligga under sadeln som vanligt, eller så är den inte det och då måste den av och helst i tvätten. Om jag ska kunna slappna av. 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Palla med? Slappna av? Vad menar du?

      Schabraket är torrt till nästa dag. Och inte så smutsigt att det behöver tvättas (förutsätter ju att hästen är ren när man sadlar….).

      Svara
  2. CeciliaL

    Öh, jag skojade litet alltså… Givetvis är jag inte SÅ OCD-drabbad att jag inte kan slappna av, men nog skulle jag störa mig på hur slarvigt det ser ut med ett schabrak hängandes dinglandes så där! Och du är ju rätt så pedantisk har jag förstått, så jag var förvånad att du inte skulle ta av och hänga upp prydligt på något annat vis! 😀 (därav smilien som jag trodde skulle framföra att jag menade det skämtsamt, men det funkade visst inte!)

    Svara
    • Birgitta

      Åhå…du tyckte det såg SLARVIGT ut :)! Det har jag faktiskt inte reflekterat över.

      Sedan hade jag nog funnit en annan lösning om jag hade haft en EGEN sadelkammare men nu har vi ganska litet utrymme per häst i den gemensamma så då tycker jag att denna lösning funkar bra (har helt enkelt härmat efter andra som gör likadant….).

      Svara
      • My

        Så är det här också, antingen får jag ta av ett svettigt schabrak och lägga ovanpå sadeln, eller ta hem det. Oftast tycker jag, som har otäckad häst i dammig hage att schabraken behöver tvättas efter bara en användning 🙁 men ser till att vara lite hård mot mig själv och använder dem några gånger till – ett nytvättat blir ju bara smutsigt det med.

        Och nu kom jag på en sak till jag ”ljuger” om, eller inte berättar. Att jag kör schabraken i tvättmaskinen hemma :O P

        Ja, med tanke på hur snabbt dina 21 skritturer ändå gick, så kommer det ändå gå ganska fort framåt nu, så det känns väl rätt bra att ta den gyllene medelvägen och inte riskera ngt.

        Svara
  3. Anna-Kajsa

    Så funkar att hänga om man inte har en sadel under, jag har gjort det ibland på de understa sadlarna. Men jag tycker inte det är så mycket mer jobb att ta av helt, och det ser prydligare ut också.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>