Onsdag- välkommet regn

Idag kom det så- det av mig så efterlängtade regnet!

Och eftersom jag har tjatat så om det så fann jag för gott att även rida ut i det- det var inte så himla farligt : )  !

Värst är det egentligen alltid med den überkänsliga sadeln; man får kasta sig av hästen, slita av sadeln från ryggen och sätta igång och putsa på den direkt för att det inte ska bli märken av regndropparna. På fullt allvar alltså : (  .

Nu travar jag i kanske 10 minuter/ pass även om jag delar upp det på 5-6 ”omgångar” men det är fortfarande rakt fram som gäller.

Kanske inte det mest optimala för att lösgöra en häst för att uttrycka sig milt men jag tycker ändå att det går ganska bra.

bild(104)

Jag är en rutinmänniska så varje vardagsmorgon ser ungefär likadan ut för min del.

När jag kommer till stallet klockan 6 ger jag alla hästarna mat, mockar till Vicke, sätter på honom bootsen och sedan går jag in till det andra stallet för att göra i ordning mina höpåsar eftersom det är där ensilaget finns.

Även ovanstående ljuvliga krabat finns i det stallet och vi ägnar en  stund varje morgon till lite gos.

Han är så otroligt söt den lille och Vicke i all ära men jag klappar faktisk hellre på den här bebisens mjuka päls : )  !

Klockan 6.30 är det dags att köra till jobbet och då är jag ofta på väldigt gott humör efter denna morgonrutin.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. My

    Jag tyckte också mina morgonstunder när jag släppte ut P var mysiga, det var bara en kvart men bara att få klappa honom lite ensam i stallet i lugn och ro var så skönt. Jag var ju där kl 6 för att hinna till jobbet i tid, så något stallarbete var det inte tal om 😉

    Själv red jag i ridhuset medan det regnade, skönt att slippa bli blöt även om det var väldigt varmt regn. Även om jag har en begagnad och numera inte så mycket värd sadel, tycker jag inte om när det kommer regn på den – för mig är den värd mycket eftersom jag älskar den.

    Fölgosa lite för mig också, det är inga föl på gården i år pga platsbrist (kanske tur det ;)) så jag får nöja mig med de söta ettåringarna.

    Svara
  2. Madeleine

    Visst är det härligt att vi människor är så olika.
    Om jag skulle vara färdig med allt du har gjort kl 6.30 hade jag släpat mig fram.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>