Lördag- städdag

Idag var det dags för den årliga städdagen på anläggningen.

Vanligtvis brukar vi då högtryckstvätta båda stallen men eftersom vårt lilla stall tvättades och målades redan för några veckor sedan blev det utrymme till en del annat.

Vi mockade alla hagarna, sopade uppe på loftet, målade vår sadelkammare (dvs boden där vi förvarar all hästutrustning) utvändigt, rensade ogräs osv.

Som vanligt var det 100 %-ig uppslutning och väldigt trevligt och fint blev det!

bild(118)

Stora stallet högtryckstvättades.

bild(119)

Alla hjälpte till efter bästa förmåga- både folk och fä.

bild(117)

Och som vanligt bjöds det på fika som smakade gott i solen.

alla

I kväll väntar grillning med alla!

Vicke fick en välförtjänt vilodag- nu när jag rider mer eller mindre som vanligt får jag inte frestas att glömma även vilan även om jag helst vill rida allt vad jag orkar efter vårt långa uppehåll.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. jannike

    Så himla trevligt att alla dök upp, hos oss är det nästan alltid samma folk som dyker upp. Trevligt med de som kommer men det skapar lite dålig stämning när där är folk som inte dyker upp, varje gång.

    Svara
    • Birgitta

      Minns faktiskt inte vad det står i kontrakten för vårt lilla stall men i kontrakten till det stora stallet står det att man måste hjälpa till och i annat fall betala 1000:-. MKT bra tycker jag- då vet alla vad som gäller och det slipper bli som du beskriver.

      Innan ovanstående skrevs in i kontrakten kunde det hända att folk inte dök upp trots att städdagen alltid aviseras i mycket god tid (typ en månad i förväg).

      Nu kommer alla och en del har till och med föräldrar/ kompisar/ partners med sig och då går det ju mycket snabbare och blir så mycket trevligare än om man ska slita några få + lägga energi på att reta sig på de som uteblivit.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>