Söndag- långt ifrån vilodag

bild(121)

Nej, idag har jag hunnit med massor- både roliga och mindre roliga med nödvändiga projekt har klarats av.

Morgonen inleddes med stalljour då hästarna skulle fodras och släppas ut och därefter var det dags att göra lite nytta hemma.

Vi har en  trästuga på tomten som vi använder som förråd eftersom vi varken har garage eller källare och den har maken ägnat helgen åt att måla.

Jag köpte lite snygga blommor som jag ersatte de numera trista penséerna med igår och idag var det dags att klippa gräset och häcken samt köra en del skräp till tippen.

Efter hagintaget red jag Vicke i den mycket välsladdade paddocken- åhhh vad jag älskar känslan att rida på obeträdda underlag där bara min häst gör spår.

Dagens pass skilde sig inte från de jag avverkat under veckan- fokus ligger på en helt loss häst, skolor, tempoväxlingar i trav, enkla byten i galopp och så enstaka (2-4/ pass) byten i språnget.

Eftersom det idag var ungefär 800 grader redan klockan 7 på morgonen och temperaturen inte hade mattats medan jag red kan jag lugnt säga att både jag och Vicke dröp av svett när vi var klara.

Jag var väldigt avundsjuk på Vicke som fick gå in i duschen direkt efteråt- jag hade GÄRNA följt hans exempel om jag bara hade haft ett ombyte kläder med mig eller rättare sagt en bikini.

Men, jag fick vänta med den egna tvagningen tills även all utrustning var avtvättad och insmord och det tog sin lilla tid.

Hemma väntade förutom ett bad även grillad kycklingfilé med färskpotatis och en god sallad och nu vill jag bara sitta i soffan resten av kvällen och vila mig själv i allmänhet och min rygg i synnerhet.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. My

    Jag gick genom vattenspridaren när vi bar bommar :O Allt för att överleva. Och gissa om jag ångrade att jag inte köpte med mig en massa ramlösa inför dagens fegishoppning, det hade behövts. Luzen fick en rejäl dusch efteråt i alla fall, och som i ditt fall var jag beredd att följa hans exempel men fick också vänta.

    Så smidigt att du kan sladda den själv! Vi har ju ”alltid” hinder i vägen, men annars hade det varit perfekt att kunna sladda och sen rida, det är ju så skönt att rida på nysladdat och helst nyvattnat underlag.

    Gott med kycklingfilé, det är perfekt sommarmat 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Jag brukar inte ha det men idag tog jag med en vattenflaska till utebanan och den tömde jag innan passet var slut. Ska nog börja med det för det är inte kul att få huvudvärk av vätskebrist.

      Och när Vicke duschades passade jag på att blöta ner mitt eget hår en del samt duscha i alla fall armarna och ansiktet.

      Vad gäller att sladda banan är jag MYCKET nöjd med detta arrangemang- det tar som sagt ingen tid.

      Dessutom verkar nästan ingen mer än jag vilja rida på grusbanan utan de rider på gräsbanan i stället så jag gör ju verkligen detta åt mig själv.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>