11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Åsa T

    Jag har en kompis som ridit med mig tidigare, inte haft egen häst men varit hästintresserad och hon är vegan… 🙂 När jag funderar lite så finns det inga vegetarianer i min umgängeskrets… konstigt kanske?

    Svara
    • Birgitta

      Jag tror att det är MYCKET vanligare upp till säg…30-års åldern än därefter. En del börjar ju äta kött efter x antal år- kanske när ungdomens övertygelser fått ge vika för annat?

      Svara
  2. Jennifer

    Jag är vegetarian! Men det kan nog stämma, brukar vara ganska ensam om det i hästsammanhang, tyvärr. Har inte ätit kött på snart 13 år, och planerar inte att någonsin göra det igen då det inte är något jag saknar. Tror nog att hästfolk överlag inte är så noga med vad de äter, av vad jag märkt i alla fall.

    Svara
  3. Malin1

    Jag håller med – enligt min erfarenhet är hästfolk oerhört måna om sina pållar men bryr sig inte om djurplågeri vad gäller grisar, kor eller kycklingar – vid grillfester med stallkolleger har jag ganska ofta noterat att det köps fläsk från Danmark och nöt från Irland som slängs på grillen medan man diskuterar de senaste hag-benskydden…

    Själv är jag dock inte vegetarian, men jag köper bara ekologiskt från en gårdsbutik utanför stan. Får jag inte tag på det (dvs, hinner jag inte åka ut och handla), äter jag vegetariska filéer eller biffar.

    Svara
  4. Astrid

    Jag har ofta noterat exakt samma sak som Malin1. Mången gång har jag bitit mig i tungan på sådana tillställningar. Det blir också mycket märkligt när det kommer till hundmat som många är helt oreflekterande inför. Det verkar som om många bara tänker på att den egna hunden får rätt kvalitet till rätt pris på fodret och inte alls funderar över hur djuret som maten består av hade det i livet. Jag glömmer aldrig minen som jag fick av en expedit i en djuraffär när jag frågade om ursprungslandet på grisöronen. Det var mycket tydligt att det var första gången hon hade fått den frågan.

    Svara
  5. silverbjälke

    Jag anser oss skapade för att äta blandad föda och älskar kött, Vet inte riktigt hur utbrett det är med vegetarianer etc utanför min hästbubbla. Jag bor, arbetar och har mitt intresse, min fritid i stall, gårdar, landet och tävlingar…. men så är det. känner nog ingen som inte äter kött när jag tänker efter.

    vi har massa vildsvin, hjort, ren och får kring oss så det är sällan vi köper kött i butik alls.

    Svara
  6. Petra

    Är själv vegeterian och kan inte alls tänka mig att äta kött. Försöker i övrigt också att tänka på att köpa ekologiskt och produkter som varken skadar djur, människor eller miljön. Inte så lätt alla gånger men man kommer långt genom att vara påläst.

    Svara
  7. CeciliaL

    Jag håller med om att det verkar rätt ovanligt att vara vegetarian och ryttare – många vegetarianer och veganer är väl helt emot att ha djur i fångenskap överhuvudtaget, och att rida dem? Visst, jag känner några som är vegetarianer och har häst, men inte speciellt många. Däremot känner jag många över 50 som har slutat äta kött av hälsoskäl.

    Svara
    • Birgitta

      Om jag ska fortsätta mina generaliseringar så verkar det vara mycket vanligare att KVINNOR är vegetarianer än män.

      Svara
      • CeciliaL

        Ja, det haller jag med om.

        Jag var forut forskare inom beteendevetenskap, och dar ar det VALDIGT manga vegetarianer, och sarskilt da inom min specialisering som var ’applied ethology & animal welfare’ dvs etologi av hus/gardsdjur. Manga som bryr sig om djur soker sig val till det amnet och vill gora det battre for djuren, aven om de sjalva inte vill nyttja dem. Min forskningsgrupp hade sina kontor pa veterinarhogskolan och bland veterinarerna var det tvartom, de flesta var INTE veggies! 🙂

        Svara
  8. S

    Intressant! Jag är vegetarian sedan många år och kommer inte äta kött igen. Som tävlingsryttare får man se till att ha med sig mat, det har hittills aldrig funnits vegetariskt alternativ på en enda tävling jag varit på. Förutom när min egen klubb har tävlingar, då har vi, pga mig, alltid vegburgare. Det brukar vara några fler som handlar och blir glada över den sällsynta möjligheten. Jag har även vänner sim hellre äter vegburgaren än den ”vanliga” men som inte är vegetarianer utan medvetna köttätare.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>