Tips för fuktiga hovar

Fick höra en tips från en stallkamrat som i sin tur hade fått tipset av sin hovslagare och det handlar alltså om hur man kan försöka att hålla hovarna lite fuktiga i den värsta sommar-torkan.

Man blöter helt enkelt ner ett par neoprene-boots och låter hästen stå med dessa i boxen (eller i hagen för den delen fast där torkar dom nog rekordsnabbt).

Tja…inte vet jag men kanske värt att prova?

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Det höll min tränare på med för ca 20 år sedan – fast då var det ylleboots som gällde. Jag antar att hon såg någon effekt eftersom hon höll på under lång tid.

    Svara
  2. Nina

    Jag hade ylleboots på mina för ca 20 år sen. De var rätt bra. Men annars finns en jättebra hovprodukt på NAF. 🙂

    Svara
  3. Petra M

    Ylleboots är mycket bättre. Hade det på Wille förra sommaren. Neoprene blir mer tätt och inte så blött tycker jag som testat det också.

    Svara
  4. Jenny

    Låter som egen lösning på att slippa köpa vattenboots av något slag? Borde fungera rätt bra ju med neopren med.
    Jag kör med vattenboots (heter så, är typ filt-aktigt tyg på insidan, inte riktigt samma som yllebootsen, neopren på yttersidan). Kan inte säga att jag tycker det ger någon super skillnad, men som lätt desperat så kör jag med det ändå emellanåt.

    Svara
    • Birgitta

      Jag gissar att det finns bättre boots-alternativ än just de av neopren men eftersom just den häst vars ägare tipsades om detta av sin hovslagare ändå har boots på sig dygnet runt (för att inte trampa av sig skorna) så har det blivit detta alternativ.

      Svara
  5. Prick

    Men ÄR det verkligen speciellt effektivt? Om man är torr och narig om händerna, inte blir det väl bättre om man sätter på sig ett par vatten-blöta vantar?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>