11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Åsa T

    Jag förstår dig verkligen..
    Vi stressar hem till våra ”kissnödiga” djur som sedan inte alls är speciellt kissnödiga. 🙂 Vilja gör ju likadant, får hon själv bestämma går hon inte ut före lunch. Vilket såklart är skönt för Matte… 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Jo, först på senare tid har jag faktiskt slutat att stressa hem i tron att Soya ska stå och hoppa vid dörren- det gör hon ALDRIG.

      Däremot kan hon komma ner från ovanvåningen efter en stund och möjligen masa sig ut på gräsmattan för att kissa en skvätt om jag verkligen insisterar och då har hon varit ensam i bra många timmar.

      Nu är jag verkligen ingen förespråkare för att man SKA lämna hundar ensamma länge och vi gör det typ 1 gång i månaden men att just Soya skulle ”fara illa” av det…nix- det tror jag definitivt inte.

      Svara
  2. CeciliaL

    Sa funkar inte var hund, han vill kissa typ var 4e timme! Och nar han gor det sa kissar han i eeeevigheter?! Konstig hund, aldrig varit med om en som behover kissa sa ofta och mycket. Han dricker inte speciellt mycket och ar inte gammal eller sa (2.5 ar).

    Svara
    • CeciliaL

      Han kan halla sig over natten forstas, men det ar bast att ta ut honom pa kissepaus innan man gar och lagger sig (han kissar mer eller mindre pa kommando, nar man sager ’hurry up’).

      Svara
      • Birgitta

        Inser att jag har den ultimata hunden ur kiss-hänseende 🙂 !

        Att hon skulle väcka en på morgonen för att hon vill ut finns inte på kartan och om hon får bestämma kan man gå ut och kissa vid 20.00 och sedan möjligen runt 10.00 eller senare nästa dag.

        Min man får ibland nästan DRA med henne ut på morgnarna- hon vill soooooova 🙂 !

        Svara
        • CeciliaL

          Ja, det tycker jag ar mera normalt an att vara som varan hund! Tar ut honom i tradgarden for att kissa innan vi gar och lagger oss, typ vid 22-23. Sen slapper jag ut honom vid 06-07 nar jag stiger upp, men han kan halla sig langre an sa. Man behover inte ga upp pa natten alltsa, men jag tycker anda att det ar konstigt med en hund som ar sa kissnodig tidigt pa morgonen om han inte har fatt ga ut innan laggdags, inte nagot jag erfarit tidigare.

          Svara
    • Birgitta

      Men hur är det natte-tid då? När går du sista respektive första rundan med honom?

      Jag har aldrig haft hundar som har behövt gå ut speciellt ofta men Soya tar nog priset.

      Gissningsvis går hon in i något koma-mode när det är dåligt väder.

      Likadant äter hon aldrig när vi inte är hemma- kanske för att hon instinktivt förstår att magen då kommer att komma igång och hon ju aldrig kan veta hur länge vi ska vara borta?

      Svara
      • CeciliaL

        Nej, man behover inte ta ut honom pa natten om han varit ute innan laggdags. Han far mat kl 06-07, och 18:30-19:00 ungefar. Vager ut ratt mangd mat, sa han skulle inte kunna ata nar vi inte ar dar, men gissar att du menar att du har maten staende framme.

        Svara
        • Birgitta

          Ja, min lilla fjäder äter 3,5 dl torrfoder om dagen och får det uppdelat på 2 mål. Hon kan mycket väl låta maten stå i många timmar eller äta upp den direkt. Det finns inget förutsägbart med detta (så vida hon inte får ”riktigt” kött- det slukas direkt).

          Svara
  3. CeciliaL

    Forresten har jag en kompis som har 2 greyhounds, och hon berattade att de stiger upp mitt i natten (typ kl 2 eller nat) for att slappa ut hundarna for att kissa??!?!? Och eftersom inte bada gar samtidigt hinner de precis somna igen innan den andra blir rastlos och vill ga ut! DET tycker jag var VALDIGT konstigt och jag ser det som att de har latit hundarna lagga sig till med daliga vanor – inte kan det vara mojligt att de ska behova ga upp mitt i natten varje natt. Min kompis ar valdigt oerfaren med djur, sa jag gissar att det ar darfor hon ar sa himla mesig med hundarna…

    Svara
    • Birgitta

      Usch, så otroligt jobbigt det låter. Och det lär bli svårt att hitta hundpassare om man vill resa bort som ställer upp på så ryckig sömn 🙂 .

      Jag läser ibland på olika hundforum hur en del går ut med sina hundar enligt nästan maniska scheman med täta intervall.

      Detta tror jag personligen inte på av flera anledningar.

      Dels vill jag ägna mina levnads dagar åt annat än att gå kisserundor med min hund och dels vill jag inte vänja hennes blåsa vid att tömmas stup i kvarten.

      Tids nog lär man få gå ut oftare (gissar jag) då hunden på grund av ålderdom får svårare att hålla tätt men så länge det inte behövs så ser jag ingen anledning att ”ränna omkring”.

      Min hund får mycket motion men vi går inte ut oftare än max 4 gånger om dagen.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>