Varför inte dress-code?

 

a

Bilderna i detta inlägg har jag hämtat från Facebook där den som gjort inlägget tycker att det INTE ska få se ut på detta vis på hundutställningar.

b

”Så klart” har personen inte bara mötts av instämmande kommentarer utan det finns de som tycker att ”ähhh…vad tråkiga ni är…hur ser ni ut själva” ungefär.

c

Själv sällar jag mig som Birgitta 78 år tveklöst till dom som tycker att ”det får vara någon djävla ordning”  ha ha ha och jag är faktiskt glad att man inte kan åka och tävla dressyr klädd hur som helst.

d

Men vad tycker ni mina läsare?

f

Är jag en tråkig gammal kärring som inte uppskattar mångfald och som inte begriper att folk ska få klä sig hur de vill?

g

Varför samtliga bilder föreställer kvinnor kan man ju också undra ?

Är det ett medvetet urval, har kvinnor annorlunda omdöme än män eller är det helt enkelt så att de är överrepresenterade på hundutställningar?

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Nina

    Jag ställer ofta ut hundar och det är inte trevligt att se folk klädda liknande de på bilderna. Jag tycker man ska klä sig snyggt och prydligt och TÄNKA på att man kommer stå dubbelvikt ganska så mycket. Dock måste jag säga att det är ganska många av dessa (där man ser halva rumpan) som är män.

    Svara
  2. Bodil

    Tycker inte att detta är ok! Är så gammaldags att jag tycker att man ska ha vettiga kläder när man visar och i det ingår sportbehå (ifall man har en ras där man behöver springa ordentligt). String och lågt skurna byxor tycker jag går fetbort!

    Svara
  3. Katja

    Usch nä! Klädsel där man visar halva bakdelen är inte trevligt någonstans. För mig blir det bara smaklöst! Vill man gå halvnaken är stranden ett bra ställe.

    Svara
  4. Prick

    Urk, så osmakligt! Och VAD är det för grön sak som sticker upp ur baken på ett av fotona???

    Jag tycker folk kan klä sig så andra slipper se rätt in i arslet. Verkligen.

    Svara
  5. Midji

    Bas svasta. slazem se sa Tobom i svim Tvojim blogerima da su ljudi zaista izgubili svaku meru i ukus, pa bogami i stid, kad se radi o oblacenju za izlazak na javno mesto Takvo misljenje ne znaci da smo zastarele babe, a Ti si daleko od toga da si baba, vec je jednostavno rec o dobrom vaspitanju. Voli Te Midji

    Svara
  6. Malin1

    Jag skulle verkligen inte gå utanför dörren iförd några av utstyrslarna ovan och jag har inte heller för vana att trä på mig för små jeans som åker ner till knäna när jag böjer mig ner, men jag tycker att det är problematiskt att kritisera kvinnors klädsel på detta vis. Jag är övertygad om att det fanns en hel del män med samma ”klädkod” på utställningen/-arna ovan, men av någon anledning så är det mycket oftare kvinnors utseende som ska bedömas (och hånas). Mycket irriterande men tyvärr symptomatiskt för det ojämställda ställe vi lever i.

    Svara
  7. Linda

    Ha ha ha åh herregud.
    Jag jobbar på hundutställningar, som ringsekreterare, och det är rätt ofta som man fastnar med ögonen på handlern istället för på hunden. Tur det inte är jag som ska dömma hunden iaf.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>