Billig OCH bra!

bild(147)

Jag har förstått att en del, framför allt hopp-ryttare, tycker att det är trevligt att matcha sin utrustning med en färgkoordinerad flugmössa.

En del har ganska många att skifta mellan och har ibland lagt ner ganska mycket pengar på mössornas inköp.

Själv äger jag en mössa- den ni ser ovan.

Den används ibland när jag dressyrtävlar och Kreon hade den också ett tag för att stänga ute ljud när han muppade sig som mest.

Mössan kostade runt 20 kronor på Gekås för några år sedan- här tycker jag verkligen att man kan tala om ett prisvärt köp 🙂 .

12 kommentarer Skriv kommentar

  1. My

    Bra pris 😀 Nu när jag upptäckte att Luz föredrar luva i skogen, tänkte jag att jag ville ha en blå så jag kunde matcha hopputrustningen – men aldrig att jag ger över 200 spänn för att få en luva som matchar och är snygg! Hallå 🙂 Så nu får han ha svart tills jag hittar en i din prisklass 😉

    Svara
    • Birgitta

      Det är så jag känner- finns inte på kartan att jag lägger flera hundra på ett litet stycke tyg som jag dessutom använder väldigt sällan när det finns likadana luvor, om än kanske inte i matchande färger, kantband osv, för nästan inga pengar alls.

      Svara
  2. Madeleine

    Tycker det verkar vara en ganska onödig pryl, såvida det inte behövs för att stänga ljud ute.

    Svara
    • Birgitta

      Visst skyddar luvan mot insekter och stänger ute ljud men utifrån det jag sett används den mest som en ”modeaccessoar” för det finns tex knappast flugor i ridhuset på vintern 🙂 .

      Svara
      • My

        Håller med, visst verkar det mest vara modeaccessoar, men som sagt, Luzen uppskattar den i skogen så jag känner mig som världens hoppryttare i hoppsadel, luva, senskydd och hoppspö 🙂

        Svara
        • Birgitta

          På de dressyrtävlingar där man får rida med luva gör jag det eftersom det hade varit otroligt retligt att kanske, eventuellt, möjligen få någon irriterad huvudskakning mitt i programmet pga något otäckt flygfä.

          Svara
  3. CeciliaL

    Jag har alltid undrat varför folk har dem på vintern eller inomhus, då jag tycker de är så anskrämligt fula att de helt enkelt inte KAN vara en ”mode”grej – jag menar, MODE borde ju betyda att det ska vara snyggt eller coolt på nåt vis, inte bara fult! 😀 Själv har jag varit så illa tvungen att införskaffa en för vi har väldigt mycket knott och flugor och utan huva så kastar P med huvudet hela tiden. Med huva är han helt lugn. Har även flughuva med öron i hagen nästan hela tiden, och oftast flugtäcke också. Först köpte jag en billig sån där som är virkad med bomullsstrutar till öron, och avskyr den, förutom att den har ett snöre att sätta fast den med, såå irriterande. Sen såg jag den här som visserligen inte är billig men funkar så bra och har hål för pannluggen så man slipper ha den under pannbandet, sitter på perfekt också och kräver inga snören. http://www.charliesproducts.co.uk/cashel-fly-masks/355-cashel-comfort-ears-0804381008613.html#/cashel_comfort_ears_size-horse

    Svara
    • Birgitta

      Ha ha…nu skulle fjortisarna höra dig!

      Majoriteten av dom (och andra kategorier ryttare också) tycker att luvorna/ mössorna är SKITCOOLA, i alla fall av olika blogginlägg jag läst att döma.

      Och kan man ge över en femhundring för en mössa som enligt mig bara marginellt skiljer sig i utseende från min 20-kronors mössa så ”måste” man ju tycka att den är snygg och cool 🙂 .

      http://skarahastsport.se/produkt.asp?id=189

      Svara
      • CeciliaL

        Obegripligt. Fula som skam är de. Och då är jag ändå rätt prylgalen och gillar nya grejor, litet bling osv! 😀

        Svara
  4. Prick

    Jag har egentligen inget emot att göra fynd och köpa billigt men funderar ändå på hur den kan kosta bara 20:-. Antar det ingår moms och en viss förtjänst för affären.

    Hoppas de är maskintillverkade och med minimal mänsklig hantering.

    Svara
    • Birgitta

      Om jag skulle undvika att köpa saker i Ullared för att jag funderar på hur de kan säljas så billigt skulle det inte bli mycket köpt där!

      Det är ju det som ÄR deras koncept- att sälja billigt.

      Ibland beror väl det låga priset på de enorma kvantiteter de köper in av en viss vara och ibland tror jag att det handlar om konkurslager som de köper upp.

      Just mössorna skulle jag gissa var någon form av konkurslager då merparten av dom var i väldigt udda (läs: gräsligt fula) färger.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>