Hästägaren suckar trött….

bild(159)

I morse försökte Vicks tala om för mig att vi skulle AKTA OSS- det fanns en MÖRDARE utanför ridbanan!!!!

Vid närmare påseende kunde jag konstatera att ja, det stod en stol där den inte brukar stå men den skulle inte hoppa in och äta upp oss även om Vicke inte alls var lika säker som jag.

Och den här gången SÅG jag i alla fall vad det var han trodde skulle äta upp honom.

Annars är det 99 gånger av 100 så att det även finns mördare gömda utmed den ena kortsidan i ridhuset och de måtte gömma sig väl bland den halm vi har staplad där för jag har då aldrig lyckat se någon…..

Till Vickes försvar får jag säga att typ alla hästar utom Kreon, som kunde glo på allt annat i världen, brukar ha åsikter om huruvida man verkligen ska passera denna kortsida utan att först oja sig i X antal varv så han är i alla fall inte ensam- långt därifrån.

Men man kan bli liiiite (läs MYCKET) trött på detta gloende när det som sagt inträffar trots att hästen har passerat denna kortsida uppskattningsvis 5 miljoner gånger vid det här laget.

Har era hästar någon sådan ”spooky” plats där hästätare gömmer sig?

12 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Näää, några sådana hästar har vi absolut inte…. harkel. Eller vad säger du My?

    Svara
    • My

      Har du redan glömt katthörnan Anna-Kajsa, den som flyttade med er från förra gården och ner till Skåne :O HJÄLP!!!

      I vårt ridhus är det kortsidan vid porten som är farlig. Där står vattenspridaren, ett bord och stolar, hinderstöd och på andra sidan porten står torvbalar på pallar. Alla hästar reagerar där, en del mindre, en del mer. För Luz del är det mest att han blir lite svårare att ställa inåt där, medan en del hästar gör ”drama queen” utbrott där varje ridpass 😉 På galoppbanan är det såklart hösilagebalarna på kortsidan som är livsfarliga (men det vet ju alla att det är dinosaurieägg)

      Svara
    • Birgitta

      Fast som ni som läst bloggen länge vet har jag faktiskt aldrig haft en ”tittig” häst innan Kreon (dock bara vid uteritter) och Vicke och definitivt aldrig på den plats där detta belönas MINST- dressyrtävlingsbanan.

      Till och med galningen Kreon var fullständigt iskall för ALLT omkring en tävlingsarena- man hade kunnat fälla en bomb utan att han hade tittat till- han var så uppfylld av sina egna demoner och av att sparka bakut osv….suck….

      Vicke är jätteberoende av att man får rida runt banan en stund innan startsignal och hade man INTE fått detta hade det påverkat honom hur mycket som helst.

      Hans ögon står ofta ut en halv meter EN STUND, sedan blir han lugn. Men han är ju aldrig otäck- som Kreon kunde vara…

      Svara
  2. Anna-Karin Eng

    Jag äger världens tittigaste fjolla så ja, det där känner vi till. Fast det värsta som kan hända är att det kommer in ett annat ekipage på banan när vi jobbar. Maj Gadd säger jag bara … Glosoppa med tittsås är bara förnamnet på det hon äter.

    Svara
  3. jannike

    Min är faktiskt ovanligt trygg och inte rädd för något särskilt. Det är iaf väldigt sällan. Vårat första år var han däremot livrädd för stenar och de där stora gröna bladen som liknar rabarber, för under dem gömde sig hästätande dvärgar.

    Svara
  4. JohannaB

    Min är jätterolig, tittig och rädd för allt men så grymt ridbar så hon tuffar glatt på ändå! 😀
    Mest hopplös är hon att ”transportera”, dvs åka häst över en parkering t ex. Folk brukar glo på oss för det är tvärnit, i luften och överallt.
    Men så tar man tyglarna, aktiverar och börjar rida och då tuffar hon bara på även om ögonen står ut och hjärtat slår hårt ibland! 🙂
    Första och enda häst jag träffat som reagerar som henne, dessutom kan hon om hon blir rädd plötsligt stövla iväg TILL det hon är rädd för?!
    Hjärtat slår i hundranittio och hon kan kasta sig iväg handlöst stunden efter men varför drar hon då plötsligt iväg TILL den där hemskheten? 😀
    Hon är rätt knäpp, lite lätt excentrisk men hon nåde märks och syns väl iaf och man har aldrig tråkigt med henne 😉
    Dessutom är hon snäll, hon har tappat mig någon gång när hon fokuserat för mkt på läskigheter men hon är ”alltid” kontaktbar och blir aldrig otäck eller försöker kasta av eller så.

    Svara
  5. Linda

    Japp. Min supercoola häst som inte reagerar om ett flygplan kraschar brevid henne är super rädd för ena hörnet på ridbanan. Det bor troligtvis troll där.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>