Dagens reflektion

Nu när semesterdagarna börjar tryta för många läser jag statusuppdateringar på Facebook i stil med ”nu börjar snart helvetet igen”.

Förstår inte hur folk vågar skriva så faktiskt?

Dels tycker jag på fullt allvar att man ska vara tacksam över att man HAR ett arbete och dels bör man nog tänka på att både ens NUVARANDE och eventuella FRAMTIDA arbetsgivare kan läsa vad man tycker om sitt levebröd.

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Jag har faktiskt ingen som skriver så. Det måste vara tråkigt att känna så inför jobbet och som du säger – omdömeslöst att i så fall skriva det på fb.

    Svara
  2. silverbjälke

    Jag förknippar sådana uttalanden med lata bekväma människor. sådana som mest legat och inte gjort ett skit i veckor. Vet inte om det är en fördom jag har men tycker det fullkomligen vimmlar av folk som faktiskt inte gör ett skit på sina lediga stunder. Fattar inte vad man får ut av livet och vardagen då. ……. sitter i min gungstol vid 78års ålder och tänker tillbaka, jaha du unge man sommaren 2014 var fantastisk på många sätt, jag satt i en stol och glodde på solen och ibland lade jag mig ner på en filt. vilket givande rikt liv jag haft i min ungdom.

    Svara
    • Birgitta

      Nej, att sova bort semestern är inget för mig (sa hon som ar stigit upp senast 5.30 varje dag under ledigheten).

      Nu ”måste” jag stiga upp tidigt pga min hunds epilepsi-medicin, även om maken ger henne denna så vaknar jag och har svårt att somna om när det finns så mycket man kan göra.

      Jag tar hellre en powernap när jag fixat och donat klart men som sagt; att slösa bort ledigheten på att sova skulle verkligen kännas bortkastat. Plus att man hade blivit så förslappad att det hade varit ännu jobbigare att börja jobba.

      Svara
  3. Anna-Karin Eng

    Håller helt och fullt med. Finns ju faktiskt folk som fått sparken för att det skrivit otrevliga saker om jobbet på FB. Mitt jobb får jag inte skriva ett pip om och det gör jag inte heller. Möjligen att nu ska jag åka till jobbet eller nåt. Men det skriver jag inte för vem skulle vara intresserad av en sån statusuppdatering. 😉

    Svara
  4. LenaB

    Om man skriver så o verkligen menar det så kanske det är dags att byta jobb?!?
    Visst är det lite tråkigt att semestern är slut men att helvetet skulle börja? Nej, det kan jag inte hålla med om. Hade förstås gärna varit lite mer/längre/oftare ledig men vem känner inte så?

    Svara
    • Birgitta

      Nej, man ska vara försiktig med vad man önskar sig för även om jag är den första att skriva under på att ledighet är underbart så skulle jag inte vilja bli arbetslös.

      Har berättat det förr men något av det mest korkade jag läst på Facebook var när en yngre förmåga skrev något i stil med ”tänk om jag fick vara arbetslös resten av livet”. Det var, hoppas jag, menat att vara roligt men nej….

      Svara
  5. Emma

    Finns väl folk som råkat ut för ”dilemmat” att den eventuellt framtida arbetsgivaren nobbat anställning, just pga Facebook-inlägg och liknande..? Right back at you, skulle jag säga.

    Sen i ärlighetens namn är jag personligen inte överförtjust i detta öppna, icke-anonyma, digitala samhälle alla gånger, men nu när det trots allt existerar så får väl folk tänka sig för lite grann: man måste väl inte hänga ut alla sina underbyxor till allmän tork-beskådan, eller?

    Nåja, glad att jag är ”min egen”. 🙂 Inte så troligt att jag kickar mig själv.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>