Lördag- bättre och bättre

Jaha…då var tävling nummer 3 i raden avklarad i Vickes och mitt ”tävlings-tränande”.

I dagsläget ser jag nämligen tävlingarna mer som träning- träning på att ”uppföra” sig inne på tävlingsbanan där Vicke förra hösten var lite för tittig för min smak.

Det syntes säkert inte alls lika mycket som det kändes men han girade omkring i hörnen, spände sig och blev svår att sitta på osv och även om det inte kändes det minsta lilla otäckt så kostar ju även sådant poäng och framför allt fick jag ingen bra känsla där jag studsade omkring i sadeln.

Dessa 3 tävlingar i sommar har bjudit på väldigt ”o-tittiga” omgivningar runt banan och idag tex fanns det verkligen inget att titta på i ridhuset bortsett från att domaren satt som i en liten ”lucka i sargen” och inte vid ett domarbord vilket Vicke förvisso tittade på men inte så att det störde min ritt.

Efter dagens program, MSV C:1 kan jag inte vara annat än verkligen jättenöjd med Vicke- utifrån rådande förutsättningar tycker jag att han gick i princip så bra han kunde.

Med rådande förutsättningar menar jag att vi ännu inte har hittat tillbaka till den fina trav som dök upp i vintras och som inte bara kändes fin- den såg härlig ut enligt vittnen.

Jag är övertygad om att denna trav kan komma tillbaka men först när Vicke har blivit starkare och som jag redan har nämnt flera gånger så kan just styrka omöjligt komma hur snabbt som helst- oavsett träning, ryttare osv.

Vicke har ju bara ridits för fullt i ca 6 veckor och dessförinnan inte gjort många knop på 4 månader så det är ju inte konstigt om han inte är i topptrim just nu.

Hur som helst är jag som sagt mycket nöjd- bara att kunna SITTA helt obehindrat på hästen och att denna är SJÄLVGÅENDE är en helt fantastisk känsla efter höstens skumpande och med minnet av hur jag, helt verkningslöst försökte baxa runt Archie i samma program X antal gånger innan jag gav upp och sålde honom.

Dagens procent är fortfarande blygsamma (61,8) men jag tror absolut att det finns mycket kvar att hämta men inte just exakt idag och här och nu utan med mer träning och styrka.

Bärigheten anmärkte även denna domare på och skolorna är ju svaga (raka) så det är bara att fortsätta att träna på båda delarna tänker jag.

Annars är det toppen att kunna åka och tävla tidigt på morgonen och släppa ut hästen i hagen en timme efter avslutad ritt- jag är inte alls lika förtjust i eftermiddags/ kvälls-starter eftersom jag ändå inte kan koppla av under dagen utan är så inställd på tävlandet.

Och om någon oroar sig över att Vicke tävlat 3 lördagar i rad kan jag trösta med att det han rids på tävling (max 25 minuter i trav och galopp) är långt mindre än vad han tränar hemma.

Så vill jag ha det av flera anledningar; dels för att vara säker på att jag inte rider honom för trött innan vi kommer in på banan och dels för att han ska tycka att tävlandet är något lätt och kul- inget man blir helt utmattad av.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. JohannaB

    Härligt att det REDAN, jo för nog är det redan med tanke på hur kort tid ni kunnat köra för fullt, börjat kännas bra även på tävlingsbanan!! 🙂
    Hur är det med Vicke, är galoppen bättre än traven?
    Minns ju att Kreon hade grym galopp men kommer inte ihåg om jag sett ngn Vicke film, med med tanke på hans stam borde han ju galoppera riktigt riktigt bra tycker man! 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Yepp, galoppen är bättre än traven och traven är lite bättre än Kreons trav.

      Jag har dock redan sett att det finns mer trav att plocka fram vilket känns skönt.

      Svara
  2. Anna-Kajsa

    Kul att det går så bra och han sköter sig! Bärighet kommer ju med styrkan, och resten är bara att jobba med, så det finns ju mycket mer poäng för er att plocka framöver.

    Svara
  3. Emma

    Jag tycker det är helt fantastiskt att ni, efter Vickes skada/ konvalescens osv, redan rider (läs: tävlar) MSV på banorna! All lycka till i fortsättningen!!! 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>