Veckan som gått

Sista semesterveckan har varit lika skön som de 3 föregående och det är bara att konstatera; det har varit en fantastiskt fin sommar- i alla fall i mina trakter.

Visst har det många DAGAR varit på tok för varmt för ridning men det finns ju något som heter MORGNAR också och eftersom jag har återgått till ridning denna tid på dygnet så har det inte varit några som helst problem med hästmotionen.

I tisdags blev det äntligen träning för Christina igen och det var välbehövligt att bland annat få input vad gäller de raka skolorna.

De sista minuterna av passet var sådär så att man inte ville sluta rida- kul!

De dressyrpass jag avverkat på egen pass har också känts bra och som vilodagar har jag valt att skritta ut på stubbåkrarna, både i onsdags och i söndags.

I lördags var det dags för tävling och jag var mycket nöjd när jag skrittade ut från banan- det var nog den bästa känslan jag haft någonsin med Vicke i dessa sammanhang.

Att man kan vara jättenöjd med att rida på 61,8 % är kanske konstigt för vissa men för mig är det så mycket värt att ”bara” kunna sitta obehindrat på en häst som jag i höstas på fullt allvar knappt kunde sitta ner på i 2 minuter i sträck- det minns ni säkert.

Att dessutom ha en häst som man slipper driva i varje steg inne på banan (vilket var det största skälet till att jag sålde Archie)  är också mycket värt och jag tror absolut att vi kan få bättre procent med mer träning och därmed ökad styrka, dvs en förbättrad bärighet.

Jag är i mångt en otålig person som vill att vissa saker ska ske nu, genast, meddetsamma och helst redan igår men ingen kan bygga upp en hästs styrka efter 4 månaders vila från en dag till en annan och det är bara för mig att coola ner mig och se tiden an och träna på.

I veckan har vi också tagit in all halm vi behöver till nästa sommar- det tog 2 halvdagar att fixa detta och det är som alltid skönt att kunna stryka denna punkt från att-göra-listan.

Att en del redan har börjat arbeta märks på läsar-statistiken 🙂  vilket är roligt.

Jag har all förståelse för att man inte läser bloggar lika frekvent under sommaren och när man är ledig men jag ser fram emot fortsatt god respons från er alla- gärna tips om vad jag kan skriva om också!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>