Tisdag- teknikträning

Idag var jag lite orolig över att antingen få rida i ett mycket varmt ridhus eller i ösregn på utebanan men klart.se hade fel för sig eller så ändrade vädergudarna sig och ville titta på Vicke utomhus för vi red i sol minsann.

Träningen för Christina bestod i att titta på en del av det som ingår i MSV C-programmen; förvänd galopp, enkla byten, ökad skritt och skolorna framför allt.

Den ökade skritten var det vi kunde lämna snabbast eftersom den fungerade bäst medan skolorna fick mycket tid- föga förvånande.

Christina, som även dömer dressyr tröstade mig med att skolorna ÄR svåra att få höga betyg på men ”givetvis” måste jag sträva efter att få mer än betyget 5 eller 6 som jag oftast får i dagsläget.

Idag red jag både öppnor och slutor i skritt till att börja med för att verkligen ”hinna med” och därefter övergick vi till traven där vi sakta men säkert fick bättre och bättre kläm på vad vi gjorde 🙂 .

bild(160)

Soya hjälpte till att skritta av mammis häst.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. JohannaB

    Ett tips för skolorna, om ni har kortsidespegel, är att testa rida dem på medellinjen!
    Låter svårt, och är det också, men fördelen är att man rider både in och utsida i såväl öppna som sluta och inte har ngn dragningskraft av sargen att ta hänsyn till. Jag fick väldigt mkt bättre känsla för hur jag skulle rida dem efter det tipset, men har tyvärr inga speglar så jag kan inte se tvärningen själv… Hade varit ännu bättre såklart, fast på tävlingsbanan har man iofs inte heller några speglar 😉

    Svara
    • Birgitta

      Vi har kortsidespegel i ridhuset men tyvärr är jag lite för närsynt för att kunna se så bra i den 🙂 .

      Men att hålla linjen är jätteviktigt- vi tränade mycket på det igår för börjar man svaja någonstans så ”förstör” man hela skolan för ett bra betyg.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>