7 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Josses, fryser du SA mycket? Du har inte funderat pa om du borde kolla upp det pa klinik (haha!)? Jag menar, man kan ju fa sana dar cirkulationsproblem som Raynaud’s el.dyl. For det later konstigt att frysa sa oerhort mycket. Jag ar ganska frusen ocksa, men inte sa att det ar nagot speciellt problem liksom, och nar det ar varmt sa fryser jag inte.

    Svara
    • CeciliaL

      ps jag menar inte att skratta at ditt lidande alltsa, men om din hast fros sa mycket skulle du ju forst av allt vilja kolla med veterinaren om det var nagot fel pa den!

      Svara
      • Birgitta

        Tja…jag förmodar att texten jag syftade till är NÅGOT skämtsamt skriven.

        Men att jag är mer frusen är ”genomsnitts-personen” är nog ett faktum ja.

        Jag har ett extra värmeelement på mitt tjänsterum och det kan jag använda typ 10 månader om året IBLAND- kollegorna brukar flämta och undra hur jag står ut.

        Och hemma har jag ALLTID en filt i soffan- undantaget var väl nu i somras då det var verkligt varmt ute.

        Det jag kan uppleva är jobbigt är just på arbetsplatsen när ”man” vill vädra i tid och otid (som jag upplever det) för jag störs mycket mindre av instängd luft än av kyla.

        Att jag däremot skulle vara så frusen att jag skulle behöva uppsöka läkare anser jag inte.

        Det är väl som med mycket annat att man är olika- man kan äta olika mycket, har olika stort sömnbehov, är olika mycket ömhårig bla bla bla.

        Jag är uppvuxen i en mycket varm lägenhet- kanske har detta spelat en viss roll?

        Lite intressant dock är att jag aldrig någonsin rider med jacka i ridhuset medan jag ser ganska många stallkamrater som gör det så uppenbarligen har jag också förmåga att få upp värmen bra.

        Svara
        • CeciliaL

          Där har du nog en poäng! Jag växte upp i en stor villa under oljekrisen på 70talet, och vi hade 14 grader inomhus på vintern, för mamma hade inte råd med mera olja. Tonåren ägnade jag i kalla fuktiga icke-central-värmda hus i GB. Håller alltid på att storkna när jag hälsar på folk i Sverige! 😀

          Apropå att bli varm när man är igång, det blir jag med – fryser mycket mer inomhus (i GB alltså) än utomhus, så det känner jag igen.

          Svara
          • Birgitta

            Det minns jag att jag reagerade på redan som barn- att de som bodde i egna hus hade så jäkla kallt inomhus.

            När maken och jag själva blev husägare lärde jag mig att klä på mig hellre än att ”elda järnet” 🙂 men visst unnar jag mig en värmefläkt/ element vid soffan om jag fryser.

  2. Isabella (ryttarlivet.com)

    Känner igen mig i de flesta punkterna där (ska man skratta eller gråta…?) och är helt frisk i övrigt 😉 Jag har väldigt lågt blodtryck och är liten i kroppen = blir snabbt kall och eftersom trycket är lågt når inte blodet ut så bra till alla fjärran tår och fingrar. Är du också lågtryckare kanske?

    Älskar förövrigt att värma fötterna på min stackars pojkväns varma kropp likt bilden, hahaha!

    Svara
    • Birgitta

      Yes, är också ”lågrtyckare”.

      Och min man får också stå ut med att agera värmedyna men eftersom han är väldigt varm av sig tycker han oftast att det bara är skönt att bli lite avkyld 🙂 .

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>