6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Dressyrtant

    Jag är en av dem som inte brukar vara med på tillfälliga träningar. Visst, hästen kan gå super men det är det vardagliga slitet som ger resultat. Jag red faktiskt för en annan tränare en gång nu i sommar och hästen gick helt fantastiskt men därefter har det tagit två veckor att få tillbaka den vanliga ridningen. Jag rider två ggr/vecka för min vanliga tränare och det är jag nöjd med.
    Innan jag hittade honom red jag för en tränare som jag ridit för i 20 år. Han är känd som en guru och jag vågade aldrig fråga eller ifrågasätta något. I arbetslivet är jag en ”tuffing” men i ridningen hade jag inget självförtroende alls. Men så en dag när jag inte förstod hans instruktioner och jag bad honom gå vägen jag skulle rida fick jag nog. Han svarade att han kunde rida hästen åt mig eftersom jag inte fattade. Då tackade jag för mig och bytte tränare. Det är det bästa jag har gjort.

    Svara
  2. Hedwiginnan

    Jag har ju haft samma tränare sedan Hedwig var 4 år men rider då och då för andra som ett komplement. Det funkar bra för mig och eftersom jag alltid varit nöjd med och trivts med min ordinarie tränare har jag aldrig känt något behov att byta.

    Svara
  3. Birgitta

    Jag hoppas inom kort kunna delta i en endagskurs för en annan tränare.

    Jag ser detta som en MÖJLIGHET att KANSKE få någon bra input, dvs att träningen kan ge mig något, mycket eller i värsta fall ingenting alls. Att EN träning skulle ”förstöra” något finner jag fullkomligt osannolikt- därtill har de flesta tränare på den högsta nivån ungefär samma tänk och röda tråd inbillar jag mig och lär inte komma med något fullkomligt galet. Och skulle det mot förmodan inträffa har jag numera så pass mycket skinn på näsan att jag inte skulle finna mig i det (typ om det skulle förespråkas ”hårda metoder” eller mycket ”bakvända” sätt att utföra diverse rörelser på).

    Jag ser också detta som en möjlighet att faktiskt UNNA MIG något som jag tycker är roligt och definitivt inte som att jag är missnöjd med nuvarande tränare.

    Jag har genom åren aldrig hört en tränare uttala sig negativt kring att man söker input på annat håll men det beror väl så klart på hur och varför detta görs och om det finns en dialog med ordinarie tränare.

    En tränare jag hade för länge sedan uppmanade öppet att man provade andra koncept om man ville- hon var, gissar jag, väldigt säker i sin tränarroll och kände sig inte ”hotad”.

    Om jag ska svara på min egen fråga i inlägget så har jag oftast faktiskt bara slutat att träna för en tränare utan att förklara mig så att säga. Det har väl främst handlat om ”konflikträdsla” när jag tänker tillbaka- dvs att det hade känts obehagligt att konfrontera tränaren med det som jag inte varit nöjd med.

    Svara
  4. Anna-Kajsa

    De flesta gånger jag har bytt tränare har det ju varit för att jag flyttat. Jag har en gång bytt tränare för att den gamla tränaren inte gillade min häst. Då pratade vi om det mycket, och jag sa att jag inte tänkte byta häst, men trodde att det var bättre att jag red för någon som trodde på oss. Tränaren höll med, jag fortsatte att jobba helger hos henne och vi är fortfarande goda vänner snart 20 år senare. Många år senare hade jag flyttat, och haft lite problem med att hitta en bra tränare. Jag började träna för en som kom till ridhuset som låg närmast. Sen blev jag erbjuden en plats hos en annan tränare en bit bort, och då red jag för båda parallellt ett tag, men jag insåg rätt snabbt att jag funkade mycket bättre med den nya tränaren. Detta meddelade jag nog aldrig tränaren själv, utan jag sa till den som anordnade träningarna att jag fått en plats för XX. För XX tränade jag sedan i många år, ända tills jag flyttade hit. Vi har fortfarande kontakt, hon övernattar här ibland med sin häst och hon vill fortfarande ha rapporter från mig om hur det går.
    Här nere har vi provat några olika tränare – och varit öppna med att vi just provar för att hitta rätt. Det handlar ju inte bara om att hitta en tränare som funkar (och för oss ska den helst funka för mina båda hästar som är rätt olika + för min mans häst som är ännu mer olika) utan även tillgången till tränaren är ju viktig. Det måste ju bli en kontinuitet i träningen – och det har faktiskt visat sig vara en sak som några tränare faller på, det blir helt enkelt träning för sällan. Nu har vi hittat en vi trivs med, men hon har ingen egen anläggning – alltså måste vi få ihop några fler så hon kan komma till ett ridhus någonstans i närheten.

    Svara
  5. JohannaB

    Jag rider faktiskt numera för två tränare, och det blev ett riktigt lyckokast där jag både får en röd tråd i träningen men ändå olika synvinklar.
    Men det gäller nog att ha tränare som verkligen har samma röda tråd så att ridningen inte förändras beroende på vem som tränar en för stunden, dvs att grundridningen sitter så bra att man kan få input av olika tränare och utvecklas med den men inte förändra sim grund?
    Det här var alldeles omöjligt att formulera, fattar ngn vad jag menar? 😀
    Jag har slutat rids för tränare, ngn enstaka gång berättat varför och andra gånger bara slutat anmäla mig 😉

    Svara
  6. Anonym

    Har inte haft så jättemånga olika tränare, men jag brukar väl vanligen antingen flytta eller bara sluta boka träningar. Har aldrig sagt till nån att jag inte vill träna för dem längre.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>