Onsdag- iskyla?

Nej, inte alls ISKYLA skulle jag vilja påstå men undrar i mitt stilla sinne om det är vad vissa andra hästägare känner eftersom jag idag såg det första ländtäcket på en häst som reds ut.

Min bils temperaturmätare visade 15 grader och det var vindstilla- själv red jag ut utan jacka och frös inte det minsta, tvärtom, trots en hel del arbete i skritt.

Idag blev det ridning på eftermiddagen- i morse regnade det och framför allt var det på tok för mörkt om jag skulle rida och ändå hinna komma i vettig tid till jobbet.

Det blev lite tempoväxlingar i trav, en kortare galopp och slutor i skritt- sedan var vi hemma igen!

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Asch, folk tycker det ser SNYGGT och PROFFSIGT ut. 😀

    Idag red jag forresten med strykkappor (heter det inte sa langre? Tycker sallan jag ser det ordet) runt om for forsta gangen pa huuuur lange som helst (flera ar). Inte for att pallen behover dem, utan for att vanja in honom. Nu har jag svart att forestalla mig att han kommer vara sa kanslig som Archie som absolut inte skulle kunnat ha vilka skydd som helst pa sig och inte utan invanjning… Sa jag tankte jag skulle borja litet smatt… Sag ju sa fiiiint och proffsigt ut med luddiga skydd, hehe… 😉

    Svara
    • Birgitta

      Jag tror absolut att det är så för vissa, faktiskt.

      De har sett hur proffsens hästar får ett täcke slängt över sig direkt efter avslutad världscup-ritt och tycker väl att det ser coolt ut att göra likadant oavsett temperatur eller vilket arbete deras egen häst utfört.

      Svara
  2. Madeleine

    Ländtäcke har använts ett tag nu på min anläggning av ponnytyttare.
    Och något av det värsta jag kan se är ett täcke nonchalant slängt över baken på en häst.
    Det är fullständigt livsfarligt för häst, ryttare och alla andra runt omkring.
    Ett skutt och täcket flyger av och landar i värsta fall på min häst.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>