Torsdag-long time no see

Idag gjorde Vicke och jag något som varit planerat sedan juni- vi åkte till en kär gammal (fast yngre än jag) bekant, X som hjälpte mig så bra med Kreon.

Redan i somras frågade jag X om han ville ”sätta” bytena på Vicke som förvisso bytte redan när jag köpte honom men som inte hade tränat på det så där jättemycket och som inte heller därefter fått någon direkt kontinuerlig träning av mig, dels pga att jag lagt fokus på annat, mer grundläggande och dels pga sin skada där vi förlorade flera månaders träningstid.

Nu tänkte jag att det är lika bra att en duktig ryttare befäster bytena där jag erfarenhetsmässigt vet att om det blir fel vid inlärningen kan det bli nästan omöjligt att reparera (så var det med Décima som ofta bytte ett halvt efter bak- nästan omöjligt att känna och vi fick aldrig rätt på det….).

Vicke skötte sig utmärkt hos X, gjorde många byten helt okomplicerat och X tyckte på min fråga om han var en värdig efterträdare till Kreon att detta var Kreon 2.0.

Ett bra betyg må jag säga eftersom jag vet att X var väldigt förtjust i Muppe och red honom utmärkt.

Planen är som sagt att X ska träna byten med Vicke ett tag och ganska snart ge sig på seriebytena- förhoppningsvis rubbar inget denna plan som jag tror mycket på.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. silverbjälke

    Aha, du har haft en hemlig plan!? Kul och vad bra att det föll på plats med kemin så direkt. Nu är ni ju verkligen på gång igen efter den långa trista och något frustrerande tid ni hade tidigare iår.

    Svara
    • Birgitta

      Jodå, planer har jag alltid- tyvärr råder man inte alltid över livet trots det….

      Och att det skulle funka med X var jag helt övertygad om, både han och Vicke är ”vettiga killar” 🙂 och X har ju en enorm erfarenhet av alla möjliga hästar.

      Kunde han rida Kreon utan att någonsin tappa humöret en sekund (medan jag som stod på marken ville strypa honom ibland) då blir det nog inga problem att komma överens med Vicke som inte alls har samma egenheterer.

      ”Något frustrerande tid”…..jodu, det var nog årets understatement….fy fan vad jag led…..

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>