Täckesmarodörer?

täcke

Ja, då är det snart dags att gå in i täckessäsongen om ni inte redan har gjort det.

Och idag undrar jag hur ni har det på den fronten- har ni en häst som den ovan eller kan ni ha samma täcke år ut och år in och nästan längta tills det ska gå sönder så att ni får förnya er?

Själv har jag bara haft hästar av den ”fogliga” kategorin- gissningsvis i alla fall delvis för att flera av dom har gått ensamma i hagen och så att säga inte har haft några vänner som har velat hjälpa till med att förvandla ett vackert tygstycke till strimlor som inte gått att laga.

För jag tror många gånger att trasiga täcken mer beror på sällskapet än på täckesbäraren själv, så vida man inte har en jäkla massa ”bråte” i box och hage som hästen kan riva täcket emot- eller har jag fel?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Trots att min häst går ensam i hagen är han enorm på att ta sönder täcken. Är där ett kantband på fleece eller ylletäcken så drar han av det. Förra hösten blev det någon dag det inte gick att släppa ut pga stormen, då roade han sig med att ta av svanslappen på täcket.

    Svara
  2. Lena B

    Den häst jag har nu går själv i hagen och har inte haft sönder ngt öht på de 2,5 åren jag haft henne. Förra hästen gick en kort period ihop med en valack som lyckades att helt demolera 5 täcken för mig under loppet av tre veckor!
    Jag hade under många år (14) en valack som var en hejare på att dra andra hästar i täcken och grimmor, tyvärr kan man ju inte lägga in en handbok i boxen om gott haguppförande och tro att det hjälper;-). Alla hästarna i stallet gick i samma hage så då löste jag det genom att köpa ”Antibit” till de andra hästägarna som de kunde spray sina täcken med.

    Svara
  3. jannike

    Min kan om det inte passar honom just då, ta av sig täcket på flertalet idérika sätt. Ett av dem är att slita sönder bogknäppena och sen krypa ur täcket. Väldigt spännande att hitta sin häst naken en kall dag, helklippt förståss

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>