Dagens (I-phone)-fråga

För det första: är jag den enda människan i hela världen som fortfarande ANVÄNDER en I-phone 3 🙂 ?

Och nu till den egentliga frågan: ni som har en femma, är ni nöjda med den eller har det varit trassel på olika vis?

Avslutningsvis undrar jag om det är ”värt” att satsa på sexan eller jag ska ”nöja mig” med femman?

Jag använder alltså telefonen främst till att surfa med, ta kort, skicka sms. Jag spelar ALDRIG några som helst spel eller är intresserad av trettioelva olika appar.

15 kommentarer Skriv kommentar

  1. Petra

    Har en kompis som har 5s och den klabbar med mottagningen, går inte att nå personen och när man väl lyckas så är där usel mottagning, han kanske har ren otur bara?
    Sen 6:an hade jag lugnat mig med brukar ju alltid vara barnsjukdomar på nya telefoner i början.
    Varför inte testa en Android telefon?

    Svara
    • Birgitta

      Jag är ganska ”konservativ” och tekniskt väldigt okunnig dessutom så har jag väl lärt mig hur en sak fungerar vill jag inte byta.

      Vi har tex HTC som jobbmobiler och jag avskyr den fortfarande efter flera år och har inte satt mig in i en enda finess.

      Svara
      • Sofia M

        Om man har problem med mottagningen på en viss telefon har det oftast inte med telefonen att göra utan då beror det på att operatören inte är rätt för det området man befinner sig i.
        Min vän bor i skogen mitt i Skåne och där fungerar inte Telia, Tele2 och Comviq medans tre och Telenor fungerar utmärkt oavsett vilket märke och modell på telefonerna.

        Birgitta, tror du kommer vara väldigt nöjd med en 5a 🙂

        Svara
  2. Petra

    Okej, då förstår jag.
    Då passar ju iPhone dig utmärkt.
    Jag hade själv en vanlig iPhone 5 (inte 5s) innan och den funka utmärkt.

    Svara
  3. Boel

    jag jobbar med iPhone (säljer inte utan lagar) så kan inte låtabli att svara 🙂
    Jag har skälv en iPhone 5 som jag är nöjd med , valde att inte byta till en 5s när den kom men nu kan jag inte riktigt hålla mig utan det kommer bli en iPhone 6 för min del. Men jag använder den till allt och lite till.

    Om du har en 3a idag så tror jag du ska titta på en 5C den har lite samma drag som en 3a. 6an tror jag du kommer känna som gigantisk. Kameran i 5C är mycket bättre än den du har idag och som jag har förstått det så kommer den användas en hel del 🙂

    Svara
  4. Isabella (ryttarlivet.com)

    Jag har en 5 (utan bokstav) och är nöjd. Det enda problemet är dålig batteritid (men jag använder min telefon hela tiden – surfar, ringer, fotar, laddar upp/ner filer, kollar på klipp….). Jag skulle avvakta med att köpa en 6:a ett tag. Brukar alltid vara en del barnsjukdomar på de nya modellerna. Kan du få tag på en fräsch men billig femma nu när alla byter upp sig så tror jag du kommer bli nöjd.

    Svara
  5. Görel

    Här kommer väl ett litet udda svar och kanske mest en parentes. 😉 Jag har en mobil med knappar 😀 och som jag bara ringer ifrån. Är helt nöjd med det. Den är säkert 5 år gammal men den fungerar så varför byta. Har inte förstått nyttan med allt det andra. Det är stressigt nog ändå. Blir dessutom mest trött på alla som sitter och tittar ner i sina mobiler hela tiden. Dessutom är det sämre motagning på många nya mobiler och jag har ingen eller nästan ingen täckning där hemma ändå. Det står oftast: ”Endast nödsamtal” eller ”Ingen täckning”
    Skulle mycket väl klara mig utan en mobil överhudtaget. Så gammal modig är jag. 😀 Så skönt att inte alltid vara nåbar.

    Svara
    • Birgitta

      Och jag vill alltid kunna nås- mycket pga hästen.

      Hade en häst tidigare, Décima, som fick kolik x antal gånger- då kunde jag bli uppringd sent på kvällen tex och det var bara att hoppa in i bilen och köra till stallet.

      Svara
  6. Titti

    Jag har en 5, den vanliga och den är jag nöjd med! Bra bilder och film men som någon här ovan säger så är batteritiden lite kass, jag laddar den varje kväll!

    Svara
  7. Lina

    Jag har en 5s som jag älskar. Anvönder den till typ sammasom du och har bra mottagning och ok batteritid (laddar på natten)

    Svara
  8. Bodil

    Jag har en 5S och är nöjd med den, men jag har aldrig haft en 3:a. Hade en Sony tidigare, men den höll inte speciellt bra. Sonen älskar sin 6:a!

    Svara
  9. Catrine

    Jag har en ganska gammal iPhone 4 och efter sommarens semester med dålig eller ingen täckning bestämde jag mig för att byta operatör. Den gamla telefonen funkar utmärkt men jag började ändå kika på sexan och hade nästan bestämt med för den stora varianten. I butiken behövde jag bara hålla i den tre sekunder innan jag insåg att den var för otymplig (storleksmässigt inte vikten) för enhandsgrepp. Med andra ord blir det den mindre som ändå är lite större än både femman och fyran. Jag hade bytt till sexan om jag vore du. Batteritiden lär till exempel har förbättrats sedan femman. Vad gäller buggar på nya modeller trodde jag att de ofta beror på nya system, inte på mobilen.

    Svara
    • Isabella (ryttarlivet.com)

      Buggarna finns i operativsystemen och apparna men barnsjukdomarna i själva hårdvaran. Tex funkar inte antennerna så bra i de första 5:orna som kom ut. Om man höll handen om mobilen (som man normalt gör när man ska ringa) så försvann täckningen.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>