Om jag någon gång blir galen eller Birgitta gör en Falling Down

Ibland kan jag få lite halvgalna idéer i min skalle och efter en diskussion IRL som handlade om filmer och mitt eget inlägg om särskrivningar igår fick jag en sådan.

Det började alltså med en diskussion om favoritfilmer och där har jag alltid svårt att på rak arm komma på någon riktig höjdare.

Jag tyckte tex mycket om ”Pretty Woman” men frågan är om man ska djupanalysera budskapet (”om du är en snygg PROSTITUERAD kan du få en asrik man som älskar dig”)?

Som en favorit brukar jag nämna ”Falling Down” med Michael Douglas och anledningen är att han i den filmen gör sådant som jag tror att vi alla har TÄNKT på någon gång men inte vågar- ”för så kan man väl inte göra….”.

Han sitter tex i en fruktansvärd bilkö och får bara NOG, kliver ur bilen och lämnar den; mitt i kön.

Han ger sig också in i världens fight med ett ungdomsgäng som trakasserar honom, fast han vänligt ber dom att bara låta honom vara i fred. Osv…

Och tankar på denna film OCH funderingarna kring inlägget om särskrivningar fick mig att se följande scenario framför mig:

Tänk om jag en dag blev fullständigt galen och ”ballade ur” som Michael Douglas!

Mina käpphästar är ju tex täckesnarkomani och överutfodring vad gäller hästar och så då särskrivningen i samhället i allmänhet.

Jag kunde då tex i mitt galna tillstånd åka runt och plocka av täcken från hästar jag ansåg var ”övertäckta” i hagen och när ägarna arga och förundrade hade frågat vad f..n jag sysslade med så skulle jag likt Michael bara fräsa: det är FÖR MYCKET!

Eller så skulle jag gå runt och ändra på fodertavlor i de stall där jag hade kännedom om hästarnas arbetsbörda och stryka alla ”1 kilo havre per mål” och skriva NOLL, NOLL, NOLL.

Vad gäller särskrivningarna skulle jag VARJE gång någon särskrev ett ord PÅTALA DETTA, typ ”du menar väl skidbacke och inte skid backe…ELLER???”.

Ja, det kunde bli en ”lustig” värld om vi alla gjorde lite som vi kanske ibland drömmer om (????) så det är nog tur att det finns något som tex heter SPÄRRAR eller vad säger ni?

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Haha, jag tänkte på det här inlägget när jag släppte ut hästarna idag! Jag hoppas det inte kommer en omvänd täckes-galning och slänger på mina hästar täcken och ryter ”det regnar”. När det är över 15 grader får de faktiskt klara sig ändå. (och de går i fina gräshagar, ingen lera)

    Svara
  2. Bodil

    Tycker att det skulle vara jätteroligt! Man kanske kan ha det som en speciell dag, typ ”kanelbullens dag”?!? 🙂

    Svara
    • Birgitta

      ”Flippa ut”-dagen….hmmm…det kunde vara roligt….eller inte?

      För tyvärr är folks tycke och smak för olika och det kunde nog kosta mer än det smakade…för vissa i alla fall…

      Svara
  3. Madeleine

    Ha ha. Jag kan följa med dig i uppdraget att rädda hästar som storknar i täcken.
    Då kanske du kan följa med mig och öppna alla fönster och dörrar i unkna och varma stall.

    Svara
    • Birgitta

      It’s a deal Madde:) ! Jag är så glad för att vi inte lider av denna ”stänga-mani” hos oss och njuter av att Vickes box är ett riktigt ”blåshål” med ventilation så det viner i håret ibland!

      Vill tusen gånger hellre ha det lite kallt på vintern än riskera att hästen får hosta pga dåligt luft.

      Svara
      • Anna-Kajsa

        Ja, absolut! Jag blir tokig på alla stängda dörrar och dålig stalluft. Vi har tre dörrar till stallet och fönster i varje box + fönster i gången. Fram till december är alla fönster och dörrar helt öppna. Sen stänger vi och drar igång ventilationsfläkten. Dålig luft för hästar är inte märkbar för människor – och är den det så är det redan långt förbi vad hästarna klarar…

        Svara
  4. Madeleine

    Den enda gången jag stänger boxfönstret är då det finns risk för minusgrader, för att vattenrören inte ska frysa sönder.
    Jag lägger hellre på ett riktigt tjockt täcke.
    Men jag har blivit tämligen idiotförklarad pga mina åsikter

    Svara
    • Birgitta

      Håller med till 100 %. Om jag stänger fönstret är det pga vattenrören- ingenting annat, och då betraktar jag ändå MIG SJÄLV som väldigt frusen.

      Och det är väl där skon klämmer för vissa; DE fryser i stallet och stänger därför in hästarna utan att tänka på att detta är hästens hem där VI får klä på oss om vi fryser.

      Idiotförklarade ja, det har jag också blivit.

      Minns då en MKT erfaren hästmänniska sa något i stil med att det var synd om min STACKARS fina tävlingshäst (Décima) som stod utan täcke. Det var då vår och ca 15 grader, vindstilla och sol ?!?!?!?

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>