Birgitta ”klipper” gräs……

….eller inte?

Om ni har följt bloggen i några år har ni nog inte kunna undgå min aversion mot trädgårdsarbete i allmänhet och gräsklippning i synnerhet.

Jag har genom åren också försökt att rationalisera bort så mycket möda jag har kunnat; tex har vi inte kvar några rabatter länge = inget ogräs som behöver tas omhand.

Som jag nämnde för några veckor sedan har jag nu också ” kommit på” att man kan klippa itu löven med gräsklipparen i stället för att kratta upp dom och även om en sann trädgårdsälskare säkerligen ryser åt mitt tilltag så får jag nog anse att MITT sätt är ”good enough” eller vad säger ni om ni tittar på bilderna nedan?

Jag påstår inte att det blir perfekt men fullt tillräckligt för att jag ska slippa irritera mig över att trädgården ser fullständigt vanvårdad ut.

Alternativen till lövklippningen är att tvinga ut den ännu mer kratthatande maken under jämmer och ojande så att vi kan plåga oss med detta en gång i veckan eller göra som en arbetskamrat gör; låta ”skiten” ligga tills ALLA löv ramlat ner och DÅ lägga en hel dag på att kratta flera miljarder löv (och dessutom lida av en förfärlig trädgård innan detta dagsjobb blir gjort).

Så jag tycker nog att mitt alternativ känns bäst och inte tar det någon längre stund att köra över gräsmattorna på detta vis en gång i veckan.

IMG_0003

Före klippning….

IMG_0005

Under tiden….

IMG_0010

Efter

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Jessica

    Du får investera i en sån där GPS styrd gräsklippare som gör jobbet helt själv, eller låna en shetlandsponny 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Frågan är om en sådan gräsklippare hade orkat med jobbet? Eller…de bra modellerna hade säkert gjort det men de är ju rätt dyra.

      Svara
  2. silverbjälke

    Detta var nästan obehagligt roligt, Jag gör exakt samma sak. Och det sista jag har eller vill se är en rabatt som måste vårdas. 2-3ggr med gräsklipparen så ser tomten ut som en golfgreen oavsett höstlöv eller ej. Allt bara försvinner i tomma intet som ett trolleri. aldrig i livet jag skulle räfsa löv.

    Svara
  3. JohannaB

    Jag som haft galet med lövträd på gården (döda sedan två månader tillbaka ;)) måste dock varna för att nedklippta löv i gräsmattan verkar vara en grymt bra gödning så risken för en mycket frodig gräsmatta ökar för varje gång man låter löven bli kvar i snitslad form på gräsmattan 😉

    Svara
    • Birgitta

      Vi har 3 gräsmattor varav 2 av usel kvalité (mest mossa).

      Eftersom jag inte är trädgårdsintresserad är jag inte heller intresserad av att lägga några större summor på skötseln i form av gödning osv och det jag redan har provat har inte gett några synliga resultat.

      Så om löven kan förbättra gräsets status är jag bara tacksam- det vore en utmärkt bonus.

      Har idag dessutom pratat med en riktig gräsexpert som bekräftade mina misstankar om att lövklipp är bra gödning så det känns ju extra positivt även om det inte är därför jag klipper dom.

      Svara
  4. Stilla

    Gjorde samma sak som du klippte bort dem 🙂 gick dock inte så bra att klippa bort äppel..

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>