Fredag- vi går bakåt

Om man skulle sammanfatta de 3 senaste dagarna med ett ord fick det nog bli REGN- så även i morse.

Jag hade under andra omständigheter (läs: om det inte rådde kompakt mörker ute och om det inte hade ösregnat) skrittat ut och gjort lite lösgörande arbete på grusvägarna men tyckte att jag under rådande förhållanden kunde vara ursäktad för att jag i stället valde det torra och ljusa ridhuset.

Det blev ca 35 minuters arbete, nästan uteslutande i skritt och bara lite trav under lättridning och galopp i lätt sits och låg form och känslan var lika fin som igår.

I skritten tränade jag på slutorna och lyckades faktiskt med våra mått mätt ”få till” riktigt bra höger-diton, äntligen!

La också lite tid på ryggningarna som vanligtvis kan bli allt från jättebra till ganska dåliga då Vicke ryggar snett eller inte vill gå bakåt, eller gapar eller, om han verkligen inte är på humör nästan vill resa sig om man pressar honom med för kraftiga hjälper.

Efter flera försök med blandade resultat blev det till slut fint bakåtgående många gånger i rad- ryggningar har alltid varit mina tidigare hästars ”paradnummer” så det vore ju själva f..n om inte Vicke också ska följa i deras spår.

Hittills har det nog mest handlat om för lite träning och att jag har gjort 1-2 ryggningar på enstaka träningar med ibland långa perioder emellan och om dom har varit bra nöjt mig med detta men ”så klart” ska jag ju kunna rygga bra när jag vill och hur många gånger jag vill, eller hur Vicke 🙂 ?

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>