Lördag- duktiga hästar igen

Även denna morgon spenderades i ridhuset och där trivs jag allra bäst om jag ska rida, det ska erkännas.

Jag får väl ”försvara” denna veckas myckna inomhusträning med att jag dels knappt satte Vickes hovar i ridhuset under ganska många månader (typ mars till augusti) och dels att det är väldigt vått, lerigt och slipprigt ute just nu och jag måste tänka på Vickes hovar och att undvika tappskor.

Hur som helst blev det de sedvanliga övningarna idag och jag var lika nöjd som jag brukar vara när jag hoppade av.

Det är väldigt trevligt att liksom ana hur bra det kommer att bli om vi bara får träna på ostört- vi tar små, små steg i rätt riktning hela tiden och sett i ett större perspektiv men det finns tusen detaljer att finslipa på och förbättra.

Några timmar och lite trädgårdsarbete senare var det dags för något jag sett fram emot länge- löshoppning av Messy!

Som hennes partiska ”foster-moster” måste jag givetvis hävda att det var, om inte historia som skrevs när hon flög över hinderna så i alla fall en superfin början på en förhoppningsvis lovande karriär som hopphäst.

Rödluvan var lika klok som hon varit när jag introducerat annat för henne och efter att jag hade lett henne 2 varv runt banan så hoppade hon hinderna utan minsta tvekan.

Jag vet att det blev lite filmat under hoppningen, kanske får jag tillfälle att visa er filmen vid ett senare tillfälle.

Förresten: måste påminna er om att en av de bästa tv-serierna ever; Downton Abbey har nypremiär på tv 1 ikväll- MISSA INTE!!!!!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Var inte premiären förra veckan? Jag var ju inte hemma då, men hade tänkt titta på avsnittet på play.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>