Söndag- lösningen?

Idag återupptog jag ett koncept från förra hösten och något många anammat före mig vare sig man har en tittig häst eller ej; jag red 2 klasser: LA:3 och MSV C:1.

Jag vill egentligen inte behöva rida 2 klasser; jag har ofta haft svårt att ”ladda om” och dessutom kan väntan mellan starterna ibland bli väl lång.

Jag minns så väl när jag hopptävlade med Heron: jag vet inte hur många ”extra” placeringar jag fick tack vare min hästskötare Petra som många gånger övertalade mig att rida även den andra klassen när jag ville åka hem efter att ha placerat mig i den första.

Med Vicke förra hösten var det ganska tydligt att han behövde ”glo av sig” i den första klassen men jag har trott att jag kunde lösa tittandet enbart med frekvent tävlande vilket med facit i hand inte gett önskat resultat.

Idag blev det lika tydligt; 58% i  LA:n och en Vicke som stod emot både vid domarbordet och på andra delar av banan trots att JAG tyckte att det knappt fanns något att titta på- såvida man inte verkligen LETAR efter ursäkter att oja sig.

2 timmar senare blev det nästan 63% i den svårare klassen och det förvånade mig inte eftersom tittandet var näst intill borta.

Jag skojade i stallet och sa att jag väl får leja bort Vicke till någon som ids rida den första ”glo av sig klassen” och sedan kan jag komma och rida den egentliga klassen så att säga 🙂 !

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. JohannaB

    Härligt! Grattis!
    Jag förstår att det funkar, har ju ridit bara en klass per dag senaste två tävlingarna och trots rosetter så ÄR det inte lika bra som när jag har flera klasser på mig att hitta feelingen och trycket…
    …så nu kommer jag träna hela vintern för att utöka repertoaren av möjliga klasser att rida så jag kan rida minst två klasser på en dag (helst meeting med 3-4 klasser).
    Där kommer nästa rekommendation, det är visst dyrare och tar mer tid men kolla efter roliga meeting! Det passar min känsliga häst perfekt, och bara att veta att man har flera klasser på sig gör att åtminstone jag rider bättre redan i första klassen! 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Jag vill inget hellre än rida meeting, det hade säkert passat Vicke jättebra.

      Men det har f.n gått troll i detta- jag kommer ALDRIG iväg?!?!

      Först har hästarna varit för unga och därefter ”alltid” halta/ skadade när jag planerat ett meeting. Det är nästan kusligt….

      Svara
  2. Hedwiginnan

    Grattis! Kanske ändå är ett koncept för honom så länge du rider lättare klasser. 🙂
    Han kommer mogna, det är jag säker på. Hedwigs spänning yttrade sig genom att hon blev introvert men det är nästan helt borta nu.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>