Lördag- för andra gången

Morgonen bjöd på ett fint dressyrpass med min kära häst- denna veckan har vi fokuserat på slutor i trav och galoppombyten, så även idag.

Efter plaskande i regn och geggig hage var det dags för något som jag alltid drar mig för: en andra klippning av Vicke.

I efterhand tycker jag nästan att jag borde skämmas som ser detta som något så jobbigt- hela proceduren tog ganska exakt en timme (!) och då är jag petig.

Jag klippte ner till framknäna, bakhaserna och sedan tog jag hela huvudet med en mindre klippmaskin som kommer åt kring ögonhålorna osv och så givetvis hela kroppen.

Jag brukar skoja om att jag har en skördetröska för saxen låter hur högt som helst och utblåset är som en rejäl vind men snabbt går det.

Med en så snäll häst borde jag tänka lite mer på de stackare som får jaga sina djur på stallgången fast de är både pleggade och bremsade- jag är verkligen bortskämd!

IMG_0019

Dagens hår-skörd!

2 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Har en Oster A5 som jag köpte för ca 13 år sedan. Har faktiskt helklippt hästar med den fast idag fattar jag inte att jag orkade 🙂 !

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>