Mera söndag- ryggfokus

Denna sen-eftermiddag har tillbringats hos X som gav Vicke en genomkörare- framför allt i galoppen vars kvalité det är vår målsättning att förbättra även fast gångarten i sig inte alls är oäven.

Men när Vicke börjar jobba ännu bättre över ryggen och släpper all spänning där kommer allt som utförs i denna gångart att bli ännu bättre och som alla dressyrryttare vet är det ju en hel del: byten och piruetter tex.

Då om inte annat behövs kvalité på galoppen för att det inte ska bli för svårt och för stt det ska se ”någonting ut”.

Även halsen behöver längas ut, en inte ovanlig kommentar av domarna är ”kryper ihop”, ”kort i halsen” osv- något både X jobbade med idag och som jag ständigt tänker på och försöker arbeta med.

Det är jättebra att stå på marken och titta hur X hur jobbar med  Vicke så det blir två flugor i en smäll, ett bra jobb för Vicke och input för mig hur jag själv kan jobba vidare med min häst.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Malin

    Kan du inte filma när X rider V någon gång, om han inte är för anonym för det? 🙂 Vore kul att se utvecklingen – jag tror bara att jag har sett någon video från när Vicke var 4(?) som du länkade till för ett tag sedan. Eller, roligast vore förstås att se när du rider, men det är såklart svårare för dig att ordna. 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Nej, jag vill i dagsläget varken lägga ut foton eller filmer från när X rider Vicke och det var samma sak när han red Kreon.

      Jag förstår att det hade varit jätteroligt att se men vet också av erfarenhet vad som KAN hända.

      Det finns alltid självutnämnda superexperter som kan hitta fel på ”allt” om de ges möjlighet och intressant nog dyker en del bara upp när de ser sin chans att trycka ner någon anonymt.

      Detta är min blogg och X har inte bett om att bli offentligt varken granskad, ifrågasatt eller kanske obefogat kritiserad och han lever dessutom på sin ridning till skillnad från mig som har den som hobby och väljer vad jag vill visa av mig själv.

      Jag är så glad för vårt samarbete och vill inte äventyra det på några vis och det finns tyvärr en hel del…tja idioter rent ut sagt out there….

      Men givetvis har vi inget att dölja om det nu låter så och jag anser verkligen att X rider på bästa vis- annars hade jag aldrig tagit hjälp av honom.

      Om jag lyckas hitta någon som kan/ vill filma mig ska jag absolut visa er detta men då är det alltså jag som rider och jag som bestämmer.

      Hoppas du förstår.

      Svara
      • Malin

        Jag förstår, såklart. Du verkar, av det lilla jag har sett, ha väldigt vettiga och härliga läsare, men som du säger så finns det alltid anonyma ”proffs” som visar sina fula anleten när tillfälle ges. Huvudsaken är att samarbetet med X fungerar väl för både dig och Vicke, och så verkar det ju onekligen! 🙂

        Svara
        • Birgitta

          Helt rätt! Alla mina icke-anonyma läsare är väldigt vettiga. Men jag minns väl vad som tex hände för många år sedan då jag skrev att jag hade råkat göra ett pytte-sporrsår på Archie eller då jag berättade hur Kreon betedde sig på tävling.
          Plötsligt dök det upp anonyma kommentarer som nästan ville göra gällande att jag var en djurplågare….nåja, inte riktigt men det var ord och inga visor från vilt främmande människor som aldrig hade sett mig rida en meter. Så nog finns det elaka människor som tar varje tillfälle i akt att kräka av sig…..

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>