Måndag- medicinbyte

Idag var maken och jag på djursjukhuset i Malmö med Soya och summan av den kardemumman var att veterinären ansåg att det var dags att byta hennes epilepsimedicin (Pexion) mot en annan (Fenemal).

Att vi valde den förstnämnda initialt är för att den sägs ge färre biverkningar och ingen leverpåverkan medan Fenemalen kan ge just detta, dvs påverkan av levern samt en del tråkiga biverkningar som vinglighet.

Biverkningarna försvinner efter några veckor men jag ska vara ärlig och säga att blotta tanken på att se Soya ragla omkring utan styrsel har gjort att jag har velat undvika att byta medicinen in i det sista.

Men nu ska det alltså göras och jag kan bara hoppas att min oro visar sig vara om inte obefogad så i alla fall överdriven.

Själva besöket med röntgen av lungorna och blodprov utstod min fina hund med stoiskt lugn- hon tycker INTE om det men skulle inte drömma om att göra något annat än att finna sig i sitt öde, stillsamt och vänligt.

Vicke har haft en vilodag idag och för hans del blev det bara en kortare promenad för att mjuka upp kanske lite stela muskler efter gårdagen.

Messy blev avborstad och fick hovarna kratsade och Gullis som varit borta i några dagar blev glatt omklappad av sin ägare.

Ja, det var min dag med djuren det….

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>