Fredag- reviderade planer

Dagens plan att rida ut i härlig höstsol fick revideras något- när det var dags att lämna jobbet (redan vid 14.30- skönt) hade det börjat duggregna.

Men ut kom vi och skönt var det, trots att vi blev lite blöta.

Jag travade i låg form och checkade av att ingen träningsvärk efter gårdagen störde (det gjorde den inte) och så red jag lite slutor i skritt innan vi var hemma igen.

Nu måste jag sluta tidigare om jag ska hinna med en normallång uteritt- det blir för mörkt redan vid 17.00 och jag står fortsatt fast vid att jag varken vågar eller finner någon mening med att rida i mörker.

8 kommentarer Skriv kommentar

 1. Hedwiginnan

  Nej jag rider inte heller i mörker. Heddan är väldigt mörkrädd så hon skulle förmodligen dumpa mig någonstans o sen skena hem..

  Svara
  • Birgitta

   Vicke är snäll men jag kan liksom inte se vad det skulle ge MIG att rida i mörker, ffa eftersom jag inte måste.

   Möjligen att en pannlampa hade gjort den för mig nödvändiga skillnaden men eftersom jag inte behöver rida i mörker så avstår jag. Är också rädd att rida i trafiken när man inte syns i dagsljus- fy för att kanske bli påkörd!

   Svara
 2. Anna A

  Jag förstår att ni väljer att inte rida i mörker, men faktiskt så kan mörker och en skaplig pannlampa vara lugnande och dämpande på yster och harig häst. Jag håller på att vänja in nuvarande häst på mörkerkörning, för mig är det praktiskt att kunna rida/köra i mörker även om jag sällan/aldrig behöver göra det nuförtiden.

  Svara
  • Birgitta

   En yster och harig häst hade jag aldrig VÅGAT rida i mörker.

   Om man ramlar av i mörker ser jag för många skräckscenarion framför mig. Påkörd häst, ryttare som ej hittas i mörkret osv.

   Svara
 3. CeciliaL

  Finns inte på kartan att jag ens skulle överväga att rida i mörker, det bara gör man inte här där det är galet mycket trafik, supersmala vägar utan så mycket som en vägren, och inga skogar att tala om. Nu är jag ovanlig i att jag faktiskt har skog – utan trafik – att rida i men det formligen KRYLLAR av vildsvin så jag törs inte. Och så det där med att om man trillade av kunde hästen sticka iväg ut i trafiken. Nä, jag är för feg. På vintern rider jag därför 2 veckodagar innan jobbet, plus helger, och så betalar jag en tränare att rida 2 dagar i veckan.

  Svara
 4. Anna-Kajsa

  Vi kan ju inte rida hemma efter jobbet innan lamporna kommer upp, så bäst att skynda 🙂 (jag har satt upp en bygglampa provisoriskt men det är ändå rätt mörkt)

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>