Lördag- 2 klasser it is!

Ja, som jag har misstänkt är det MYCKET bättre att tävla två än en klass med mitt glo- monster och det ska jag absolut försöka att göra framöver.

Sedan finns det ju skäl till att jag bara ridit en klass under sommar och tidig höst- jag har inte vågat anstränga Vicke för mycket efter vårens segdragna hälta.

Idag började jag med att rida en LA:3 och där fick vi, trots att Vicke stod emot en del pga sin spändhet vårt bästa resultat på denna nivå hittills: 63,1 %.

Och hör och häpna: en 7:a (!!!!) på den första mellantraven! Det kändes hur stort som helst för ni vet ju hur svag Vickes mellantrav har varit.

Domaren tyckte att jag skulle ”rida mer framåt” och det hade jag gärna gjort- om jag hade kunnat!

När Vicke tittar på något yttrar det sig i en spänd kropp som vill gena och tappa otroligt mycket fart så det är verkligen inte lätt att rida framåt i dessa lägen kan jag lova.

Hemma rider jag numera utan sporrar sedan flera månader tillbaka så ”grund-bjudningen” tycker jag absolut inte att det är något fel på.

Bara en timme efter avslutad ritt var det dags att värma upp till MSV C:2, den korta tiden gjorde att jag inte hann tappa fokus utan var jättetaggad och även om procenten blev blygsamma 60,4 så var känslan jättebra sett till ”gloendet” som nu var i princip helt borta.

Denna domare anmärkte på formen (låg nacke) och önskade mer påskjut- inga nyheter för mig utan sådant jag försöker förbättra (men som också handlar om ren styrka eller bristen på densamma).

Men som sagt; helt annan häst till andra klassen som inte alls glodde och stod emot som han brukar- jättebra!

image
Hemma i stallet provade jag ett lite mindre täcke på Messy än Vickes tält- se så fin hon blev!

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Jeanette

    Vad kul att det går framåt för er!!! Kom ihåg ; Rtt pyttesteg framåt är bättre än ett litet bakåt. Kul att följa dig o Vicke på tävlingsarenan nu när dotterns häst varit skadad (minst sagt). Du får hålla tummarna på lör när de gör ”comeback”! Vi räknar m ”byten ” i förvända, piruetter i enkla bytena o en väldigt taggad häst, men kul ska det bli (som det ska vara att tävla)

    Svara
  2. Birgitta

    Jamen precis: jag sa det senast igår till en stallkamrat: att Vicke hela tiden gått framåt, aldrig bakåt, om än med mikroskopiska steg.

    Undantaget var direkt efter hältan- då kändes det, om inte som att börja om från början så i alla fall att det var många steg bakåt.

    Men sedan dess har det bara gått framåt :)!

    Lycka till på lördag!

    Svara
  3. Jessika

    Härligt! Det här med att domaren (och även andra) säger åt en att rida mer framåt när man redan har ridit framåt ALLT man kan, känner jag verkligen igen!! På en tävling i somras kom en lite halvt bekant fram till mig och frågade om jag ville ha tips på hur jag skulle få högre poäng… ”Rid mer framåt!” Haha jag kände lite hopplöshet då när jag hade suttit och drivit allt vad min kropp förmådde inne på banan. xD

    Svara
    • Birgitta

      Tack och lov kan och vill denna häst gå fram när han inte spänner sig.

      Med förrförra hästen Archie var det mot slutet av vårt tävlande ihop som att försöka få liv i ett stycke dött kött och det var också därför jag sålde honom . Man SKA inte vara helt slut av normal ridning och jag vill aldrig mer känna den hopplösa känslan.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>