Det blir inte alltid som man tänkt sig

Relativt ofta händer det att inlägg jag skriver till bloggen och som JAG tror ska rendera kommentarer och åsikter inte alls gör det medan andra, mer ”oansenliga” alster får mycket mer uppmärksamhet från er läsare.

Här kan vi verkligen tala om en bloggare som missbedömt läget 🙂 .

Har nog aldrig läst så mycket kritik från läsare kring ett tips som i detta fallet!

13 kommentarer Skriv kommentar

  1. Madeleine

    Jag har aldrig longerat på det sättet. Men att det skulle vara djurplågeri är jag tveksam till.
    Och om hästen skulle få panik så kommer den inte mer loss med dom vanliga och accepterade inspännningstyglarna .

    Svara
    • Birgitta

      Jag har mest svårt att förstå varför man skulle använda sig av denna budgetvariant när det finns ”ordentliga” grejer?

      Svara
  2. Linda

    Hon är ju inte klok nånstans den där. Och att tipsa om såna där galna inspänningar i en blogg (mest riktad till unga) är bara vansinnigt.
    Hur man öht kan vilja att hästen ska gå och slita sig själv i munnen är för mig ett mysterium.

    Svara
  3. LenaB

    Har denna själv. Såg den på en video från Laura Bechtolsheimer, och ville gärna testa själv. Tycker den fungerar bra, är ju ingen ”inspänning” i egentlig mening, ska sitta ganska löst och bara visa vägen för hästen. Min häst går iaf avspänt, med ryggverksamhet med denna… Använder den när vi ska ha en lugn och avspänd jogging utan en massa krusiduller…

    Svara
    • Anna-Kajsa

      Jag har också använt den ibland efter att ha fått den demonstrerad av min tränare. Ffa min äldre häst trivs riktigt bra med den, det syns på öronen att hon verkligen slappnar av. Oftast slänger jag den ovanpå sadeln och låter henne jogga igång innan jag sitter upp, hon brukar kännas väldigt lösgjord och avspänd då. Precis som LenaB säger ska den vara ganska löst spänd.

      Svara
  4. Minstral

    Jag tycker inspänningssättet i sig är helt ok, men jag gillar inte materialet, känns som det kan bli obekvämt i armhålorna och skulle nog vilja ha någon elasticitet någonstans, dock inte för mycket som en halsförlängare. Själv longerar jag aldrig utan inspänning, ser större skaderisker med än utan, ibland är det helt enkelt så att huvud/hals får visa vägen och baken komma efter. Jag vet att man inte får en häst i form genom att kröka på nacken, men jag tror man har ett bättre utgångsläge när skallen är nere och ryggen per automatik kommer upp lite än när hästen går som en stjärnkikare. Så som sagt tycker inte inspänningen i sig är hemsk dock för dåligt material och lite väl hårt inspänd. Men det är kanske lite korkat att visa upp det på en så pass känd blogg så många mindre kunniga får för sig att prova. Men djurplågerikören håller jag inte med alls.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>