Puss på mulen?

Jag läser ganska ofta att ryttare, även vuxna sådana, pussar på sina hästar och det är dagens fråga: gör ni också det?

Själv pussar jag nog aldrig på hästen och mycket  sällan på hunden- kanske för att jag vet var hennes nos har varit ha ha.

Men hur gör ni?

15 kommentarer Skriv kommentar

  1. G

    Jodå det händer då och då. Hon brukar lägga huvudet på min axel när jag hämtar i hagen och vid borstning så då går det av bara farten 🙂
    Har ingen hund men pussar inte hundar på nosen. Urk. Är bland det vidrigaste en del hundägare gör, när de låter hunden slicka dom i ansiktet och på munnen, drar igång kräxreflexen direkt på mig. Vill inte se, tack.

    Svara
    • Birgitta

      Instämmer helt. Hundslick i ansiktet är uräckligt (vill för övrigt varken slickas av häst, människa eller andra varelser heller ha ha).

      Svara
  2. Prick

    Väldigt sällan. Är uppvuxen med ’man ska aldrig pussa en häst på mulen’ och det sitter rätt djupt. Även fast jag vet att det oftast är tämligen ofarligt, i alla fall med de flesta ston och valacker.

    Svara
  3. Dressyrtant

    Harkel, och skäms… Pussar min häst på mulen varje dag och jollrar om vilken sötenöt han är. Katten får även den pussar på nosen men de dagar han fångar små söta ekorrar och harungar då får han inga pussar.
    Detta kan man ju inte berätta för folk som inte har djur. Jag låter ju helt kocko

    Svara
  4. Anonym

    Jag pussas hej vilt med mina djur. Fast jag undviker tungkyssar 🙂 jag älskar att stå och byta andedräkt med min häst, och pussa mina hundar.

    Svara
  5. Jessica

    …och där försvann resten av mitt inlägg?! Nåväl- hästar= fräschare att pussa på än hundar och katter, och även om jag undviker att bli slickad i ansiktet av en häst så skulle jag välja det tusen ggr framför en hund eller en katt!

    Svara
  6. Minstral

    Jag pussar på både hästar, hundar och katter. Mest pussar får hunden som även får slicka mig i ansiktet om hon vill. Jag pussar tusen gånger hellre min hund på nosen än att t.ex. åka pendeltåg till jobbet i värsta rusningstrafik som är en av de saker som ger mig riktiga kräkkänslor.

    Vet att många tycker det är äckligt med djurpussar men det gör inte jag 🙂

    Svara
  7. Jessika

    Det beror på djuret, min ena häst är absolut ingen puss-häst, han skulle inte alls uppskatta det – men han äääälskar att mysa och bli kliad i ansiktet och helst INUTI öronen… Min andra häst lyfter sin sockersöta mule mot mig och vill gärna ha pussar – då är det omöjligt att låta bli! 😀 Han vill å andra sidan absolut inte bli kliad i vare sig ansikte eller öron… Det kanske är antingen eller?

    Svara
  8. Linda

    Jag pussar mina hästar på mulen fast på sidan liksom ovanför munnen. Hunden pussar jag också på fast undviker områden som kan ha doppats i diverse äckel. Att bli slickad i ansiktet av en hund är jätteäckligt så även att äta nått som dom har slickat på, kräks. Och ännu mer kräks att bli slickad i munnen.
    Gillar inte när dom slickar händer heller.

    Svara
  9. Birgitta

    Ännu konstigare än att pussa SIN häst på mulen tycker jag är om man pussar även på ANDRAS hästar?!?!

    Läste nyligen på en blogg: ”idag har jag pussat på många mular”.

    Urk säger jag- vad säger ni?

    Svara
    • Prick

      Det är bland det värsta jag vet, folk som kladdar på andras hästar, ffa på mulen/näsborrar. Pussas?!? Lägg av!!!

      Svara
  10. Blomman

    Pussar på både min häst o min hund mängder, varje dag! Inga tungkyssar dock, det är äckligt o aldrig att jag pussar på andras djur

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>