Lördag- ännu ett mikrosteg

Idag var jag och Vicke hos Dagstoportens ryttarförening, en klubb dit det tar ca 30 minuter att köra- nära och bra med andra ord.

Och det är inte bara nära- anläggningen är otroligt välskött och bra planerad med bra underlag i båda ridhusen osv.

I framridningsridhuset tyckte jag att Vicke svävade fram lite extra och det tillskriver jag tveklöst underlaget.

I första klassen, LA:3 hade jag nog den bästa känslan hittills och Vicke tittade inte på mer än något precis vid ingången och det kostade typ en halv poäng.

Bästa procenten hittills i denna klass; 64,4 så det går ju framåt om än med mikroskopiska steg 🙂 .

I MSV C:1 hade jag inte en lika bra känsla men det var i alla fall otittigt även om domaren satte huvudet på spiken när hon skrev: ”snygg häst som är ostadig i formen och ojämn i bjudningen”.

Så detta är vad jag ska fortsätta att jobba med: formen i alla fall.

Bjudningen är jättebra hemma och har mer med spändhet att göra men det ska nog också ge sig 🙂 . 61 % blev det, precis som jag själv gissade.

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Malin

    Ursäkts om jag låter cynisk nu, men i dagens dressyrbedömning är ”snygg häst” en av de viktigaste tillgångar du kan ha, så det betyget tycker jag verkligen att du ska värdesätta! 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Faktiskt innehåller i princip alla mina protokoll slutomdömet fin, flott, snygg eller trevlig häst.

      Och jag instämmer absolut men trodde ändå att detta var något domarna skrev om ALLA hästar för att liksom mildra kommande kritik: ”snygg MEN,,,,,”.

      Fast min tränare, som ÄR dressyrdomare påstår att det inte är så :).

      Och ska jag vara ärlig så tyckte jag nog att hästen jag tävlade förra året, Zack, blev lite nerdömd för att han var en kortbent fux utan tecken.

      Jag vet att det kanske låter ”surt sa räven” men han var oftast väldigt lydig på alla sätt och gjorde allt jättebra men kunde på LC/LB-nivå bli slagen av flotta hästar med många missar.

      Och om honom skrev domarna aldrig ”snygg” utan mer ”bussig/lydig” typ….

      Svara
      • Prick

        Ja det är väl precis det man har konstaterat bland människor. De vackra får bättre jobb och högre lön. Det är så man blir bedömd, via sitt utseende.

        Svara
    • JohannaB

      Fast visst börjar domarkommentaren alltid med en positiv kommentar om ekipaget och/eller hästen? Tycker alltid jag fått en sådan först även på katastrof-ritter, och har trott att det ingår i den pedagogiska delen av domarnas utbildning. Att börja med en positiv grej, sen brister ofta följt av en konstruktiv uppmaning om vad som ska förbättras?
      Är det inte så att det ingår i utbildningen att göra så så tycker jag att domarna är duktiga som ”alltid” (dvs när jag ridit) gjort så. 🙂
      Sen är det säkert olika vilken positiv kommentar man får, och snygg är ju såklart en bra variant! 😀
      Jag har fått ”Härlig häst…” flera gånger också, den kändes också fantastiskt bra att läsa <3 och som Birgitta skrev, bussig/lydig är ju en lite tråkig variant på ett positivt omdöme..

      Svara
      • Birgitta

        Sitter och tittar i gamla protokoll och så här beskrivs Kreon: härlig häst med utstrålning och potential, trevlig häst, flott häst, snygg häst, vacker häst.

        Zack beskrivs som fin, bussig, charmig, trevlig och lydig samt trevlig och positiv.

        Svara
  2. Prick

    Bussig vet jag inte om jag skulle gilla nåt vidare. En häst som hoppar och är bussig har oftast inte fått så bra förutsättningar. Kanske man inte lägger samma värdering i en dressyrkommentar iofs.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>