Kandar-stopp i MSV C

Har ni observerat att man från och med nästa år inte får rida på kandar i MSV C- klasser?

Det hade inte jag men å andra sidan spelar det mig ingen roll- jag rider ändå på träns.

Men andra kanske finner det mer bekymmersamt?

Själv tycker jag mest att det är ett himla ändrande hit och dit.

När jag tävlade Decima fick man bara rida en MSV B-klass (tror det var MSV B:0) på träns och på den tiden var det ett jättebekymmer för mig eftersom damens tunga flög utanför munnen 100 gånger lättare utan achen-rem, läs: på kandar.

Nu får man rida alla MSV B-klasser på träns men frågan är om det också kommer att ändras tillbaka i sinom tid?

Säkrast att kunna rida på BÅDE träns och kandar säger jag!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Du kommer väl få rida nationellt hela vägen på träns från och med 2015? Jag har ridit msv C på både träns och kandar på Am, så för mig är det inga bekymmer, det är faktiskt ingen större skillnad. Jag ska ju kvala om henne när hon kommit igång efter dräktigheten. För Hugo är Msv C långt bort ännu, så det blir nog bra med honom med så småningom.

    Svara
  2. Linda

    Man får från årsskiftet tävla ända upp till GP på träns. Till min stora glädje!! Jag rider MsvA, St George och kommer debutera IntI nästa säsong så jag är således tvungen att tävla på kandar. Men inte länge till :). Det är endast på OBS-tävlingar och internationella tävlingar som kandar kommer att krävas. Jag rider alltid på träns förutom någon gång innan tävling. Min häst går inte dåligt på det men det ger en styvhet i nacken som jag ogillar skarpt. Jag har inte sett många hästar som ser helt bekväma ut på kandar. Den enda jag kan komma på nu är Tinnes Anton. Till och med Valegro som är lösgjordheten definierad ser bättre ut på träns.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>