Tisdag- i god form

Ja, god form blev det i dubbel bemärkelse under dagens Christina- träning- dels kändes Vicke pigg och positiv och dels jobbade vi mycket med just formen.

Som jag har nämnt flera gånger behöver Vickes näsa komma upp och fram inte ner och tillbaka- enkelt uttryckt.

Jag fick tänka ännu mer på bjudningen och på att Vicke verkligen jobbar ”bakifrån och fram” och jag insåg att jag kanske varit lite för nöjd tidigare- det går att rida fram ännu mer bjudning utan att det blir springigt och det är detta som behövs för att få en längre hals.

Formen skapas ju verkligen inte bara genom tyglarna men det är lätt att fastna i ”tygeltänket” tror jag.

Dagens insikt blev annars att man inte ska sitta TYNGRE i sadeln vid ökad samling som många gör (och som man ibland också instrueras till: ”gör dig tyngre i sadeln”) utan tvärtom försöka sitta så ”lätt” och oklämnigt man kan.

Dels ska ju hästen gå för lätta hjälper och inte baxas runt och dels blir det knappast lättare (ordvitsigt sagt) för den att samla sig, dvs anstränga sig mer om man gör sig ÄNNU tyngre i sadeln än hur man brukar sitta.

Ett bra pass blev det- jag var väldigt nöjd med helhetskänslan och tycker att jag har ännu bättre hum om hur jag ska träna vidare.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>