Tisdag- fortsatt uppåt

Ja, som den tvetydiga rubriken säger är jag både fortsatt uppåt, dvs nöjd med våra tisdags-träningar och vi har fortsatt att träna på att rida i en högre form, dvs tänka UPPÅT med nacken.

Idag övade vi på hålla oss på olika linjer- medellinjen  framför allt.

Jag gjorde ganska många uppridningar i galopp, först utan något avbrott och senare med skrittavbrott på olika ställen längst med linjen för att därefter fatta samma eller motsatt galopp.

Att både rida spikrakt framåt, göra ett avbrott utan att någon kroppsdel hamnade utanför linjen och sedan fatta ny galopp krävde en viss koncentration och eftersom jag dessutom behövde tänka på bibehållen hög form så hade jag fullt upp med att få hela linjen rak.

På samma linje fick jag sedan rida öppnor och det var minst lika svårt- att varken böja för lite eller för mycket och att hålla linjen hela vägen- utan vingel.

Fördelen med att träna på detta vis är att ridning utmed långsidorna därefter känns mycket lättare- då har man ju väggen som lite ram.

Passet avslutades med att jag fick försöka trava så samlat jag kunde på en stor volt och liksom i den samlade galoppen förra veckan fick jag idag tänka på att inte sitta tungt utan tvärtom lätt i sadeln för att hjälpa hästryggen.

Och det blev riktigt fin samlad trav utan att näsan grävdes in i bringan- tidigare ganska vanligt just när jag krävde maximal samling.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. JohannaB

    Härligt!
    Jag älskar medellinjen , eller för den delen en linje ett par meter innanför spåret också (men önskar så jag kunde ha speglar i mitt ordinarie ridhus, det gör ju jobbet ännu lättare ). Mina slutor förbättrades mycket sedan jag började placera dem utan väggen också tyckte jag.
    Hur gör ni på träningen, varierar ni formen från låg-hög-låg eller är det fokus på tävlingsformen?

    Svara
    • Birgitta

      Efter framridning och avslutning i låg form är det enbart tävlingsformen som gäller när jag har chansen att ha Christinas ögon på mig.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>