Budgettips: varma skor

Jag har genom åren gett er en mängd tips på billiga OCH bra produkter och det ska jag faktiskt försöka att fortsätta med- som motpol till den ”köpa-dyrt-hysteri” som jag anser råder.

Dagens tips är ett par varma skor/kängor som denna vecka säljs på Netto för 149:–, se bild.

Jag köpte ett par förra vintern och tyckte de var bra; dels är de ju så klart jättebilliga och dels väldigt lätta att ta av och på- något jag värderar.

Orkar inte stå och knyta på och av skor och definitivt inte mitt i smällkalla vintern (jag brukar ha mina stallskor stående utomhus).

Visst höll skorna bara en säsong men dels var jag inte ett dugg rädd om dom utan traskade omkring överallt och dels köper jag hellre ett par så billiga skor som bara ”behöver” hålla en vinter- till nästa år vill man kanske ha någon annan modell för att få ombyte?

10 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Nja, de är ju av ”termotäckesmaterial” typ så de håller nog varken bättre eller sämre än vilka vinterskor som helst vad gäller vatten.

      Svara
  1. Anna-Kajsa

    Och jag skulle inte för något byta ut mina Ariat primaloft-kängor, även om de är typ 10 ggr dyrare. De är de varmaste vinterskor jag någonsin haft på mig, och de är smäckra och smidiga att rida i. Dessutom är de snygga! Jag har haft mina i fyra år och jag tvivlar inte på att de räcker i minst 10 år. Ombyte – varför det?

    Svara
    • Birgitta

      Ska kanske förtydliga att dessa skor används som stall och hund-promenadskor- inte till att rida i.

      Vad gäller denna typ av sko är jag ganska ointresserad av utseendet och ”underhållet”- vill inte behöva putsa dom tex.

      Svara
  2. Johanna

    Skor köper jag gärna dyrare variant och har haft mina Blundstones i snart 10 år. Blir inte så många kr per år och så är de supersköna. Bättre för vår jord än att köpa nya och slänga varje år 🙂

    Svara
  3. Birgitta

    Andra bra skor att ha i stallet på vintern tycker jag är curlingkängor.

    Varma och lätta att ta på sig- dock drar mockan åt sig all smuts.

    Jag brukar köpa curlingkängor att ha till vardags- när jag sedan tycker att de börjar se sjaviga ut får de en sista vinter i stallet.

    Svara
  4. CeciliaL

    Jag har Blunnies pa sommaren (mina haller ocksa i typ 10 ar, men nu sjunger de pa sista versen och jag har inte bestamt om det blir ett par nya sadana eller nagra andra) och pa vintern har jag ett par underbara Mountain Horse vinterkangor som ar vattentata och isolerade med TJOCKA sulor – just sulorna ar det som ar skillnaden mellan svenska (kanadensiska etc) kangor jamfort med brittiska – man ser brittiska kangor som ser bra och varma ut, men de ar ALDRIG sa rejalt gjorda som de svenska, och har alltid tunnare sulor. Det gor ju superstor skillnad om sulorna ar rejalt isolerade och dessutom halkfria – nagot britterna helt enkelt inte kan komma pa hur man gor, haha… Tyvarr kan jag inte se sana kangor som jag har till salu langre, verkar som MH har slutat tillverka dem, grr… De ar korta kangor, svarta, i nagot syntetiskt material med luddigt foder och snorning och mina borjar bli utslitna nu efter exakt 10 ar… 🙁

    Svara
    • CeciliaL

      PS mina MH kangor ar inte vattentata om man gar i sa vattnet kan rinna in genom snorningen forstas! 😀 Men materialet ar vattentatt i sig, och upp till snorningen gar det bra att plaska.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>