Torsdag- meeeeen….snö!

Gissa om jag blev förvånad då jag tittade ut genom fönstret i morse och kunde konstatera att det snöade?!?!?

WTF liksom….

För ”givetvis” handlar det inte om någon fin heltäckande snö som vi nu kommer att kunna njuta av utan det är bara blask som riskerar att frysa till någon slags isgegga.

När jag körde hem från stallet vid 14.45 hörde jag att det på bara en knapp timme redan hade hänt 6 olyckor pga halka och det var verkligen halt- fråga mig som var ute och skrittade med Vicke.

Tyvärr kan jag inte brodda honom även om jag skulle vilja- skorna har helt enkelt inga borrade broddhål.

Lite dumdristigt var det kanske att ge sig ut men jag vill så gärna passa på att vara utomhus om vi ändå bara ska skritta, annars blir det så mycket ridhusridning under vinterhalvåret och jag tror ju tveklöst på omväxling.

Och tack och lov har alla mina hästar varit kloka och liksom känt sig för när det har varit halt och inte farit omkring.

Annars såg frambenet helt bra ut efter flera timmar i kylan i hagen och bakbenet var mycket bättre om än fortfarande en aning svullet.

Nu bjuder maken på ”planka” (ryggbiff)- det ska bli gott!

image

Soya tyckte att ägaren var näst intill en djurplågare som tvingade ut henne i kylan. Den tid det tog henne att springa de sista 100 metrarna hem hade inte ens Usain Bolt kunnat slå.

image

Ett trevligt initiativ från våra stallägare som nog tyckte att vi kunde behöva värma oss lite.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>