Jag har nog haft tur med min Quite Easy

Som ni kanske vet är Vickes morfar Quite Easy och det är kanske tur att han inte har honom som pappa  i stället.

Jag har ju alltid varit tämligen ointresserad av härstamningar men hade nog inte ens ringt på en annons på en häst efter Camaro M- Quite Easy, det är liksom lite FÖR mycket hoppstam rent objektivt och när utbudet av hästar är så enormt.

Men nu var det ju inte så jag köpte Vicke så….

Hur som helst har jag sedan dess från flera håll hört att Quite Easy-hästar ”inte är så roliga” och när jag har frågat vad man menat med det har jag bland annat fått svaret att de kan vara ”sega” i både bjudningen och i munnen.

Lite lustigt för det är just de två egenskaperna jag gillar bäst hos Vicke; bjudningen (god) och munnen (superfin) !

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda

    Men hur den är i munnen kan väl omöjligen ha att göra med pappan. Ibland är det nog lite för lätt att skylla saker på stammen.

    Svara
  2. LenaB

    När jag letade häst hörde jag flera som sa att QEavkommor ofta var ”bockiga”.

    Svara
  3. Ämma

    De QE hästar jag stött på har varit väldigt olika i ridningen, man får inte glömma att det är individer och att mamman påverkar ca 70%. De som varit gemensamt är att de har varit hästar som är duktiga på både hopp och dressyr, de är rätt snygga att se på men har en del fuffens för sig. Inte på ett dåligt sätt men de har lite bus och clownfasoner för sig…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>