Sälja begagnat?

Och som en följdfråga till gårdagens inlägg undrar jag idag om ni någon gång SÄLJER något som ni tröttnat på, växt ur eller vad nu skälet kan vara?

Ids ni annonsera eller slänger/ ger ni hellre bort?

Hur säljer ni? Via Blocket, Facebook eller Tradera?

Själv tröttnar jag sällan på saker utan använder dom oftast tills de tar slut så att säga.

Ska jag sälja något måste det ske smidigt, helst genom att köparen och jag träffas hos mig, i stallet eller i närheten av min bostad.

Jag orkar inte heller annonsera ut saker för en spottstyver, har sålt enstaka saker för 50-100 kronor men då har det varit just väldigt smidiga affärer.

Tradera skulle jag aldrig orka befatta mig med med budgivningar och rescensioner, Blocket är lättare men kostar och olika Facebooksidor är tveklöst enklast och går jättesnabbt att lägga in gratisannonser på.

Sålde min hoppsadel via Blocket men annars är det just FB som gäller.

För slitna schabrak och täcken gav jag förr till ridskolan- nu ids jag inte köra dit utan slänger efter att ha låtit ligga i stallet med budskapet ”ta om någon vill ha”.

Men man är väldigt olika vad gäller grejer har jag märkt.

Vet de som ständigt annonserar ut nästan nya hästprylar; ”ha-galna” tjejer som tröttnar på det de köpt snabbt.

Och så finns det dom som samlar och samlar; som bokstavligen har 30 täcken eller mer men som inte vill skiljas från något trots att sakerna ligger och samlar damm sedan länge.

Själv vill jag inte ha för mycket liggande- gärna några extraprylar ”i reserv” men eftersom vårt utrymme är begränsat i sadelkammaren försöker jag att hålla en viss nivå på grejerna.

Visst skulle jag kunna fylla något förråd hemma också men ärligt talat ser jag inte meningen med att bara låta saker ligga i åratal.

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Jag ha inget emot att sälja begagnade saker men tycker det är alldeles för omständligt. Brukar ge bort det som fortfarande går att använda och slänger resten. Provade en gång att sälja ett par ridstövlar men gav upp, det var jättesvårt hitta tider som passade för att visa dem. För mig räcker inte dygnet till att hålla på med sånt extra ’jobb’ :).

    Svara
  2. Jessica

    Var det inte en på ridskolan som slängde sina ”ensäsongsanvända” vintertäcken av bra kvalitet bara för att de var smutsiga

    Svara
    • Birgitta

      Det var inte vintertäckena hon slängde utan Hansbos vita svett-täcken med blå/röda eller svart/gula ränder.

      Det vita var jättesvårt att få helt rent från kiss och bajsfläckar och hon var ju mångmiljonär gudbevars 🙂 !

      Jag tog ett av täckena och skurade, det gick bra.

      Ser dom fortfarande på annons enstaka gånger även om det måste vara evigheter sedan de slutade säljas. MKT opraktiskt med vitt!

      Svara
  3. Jessica

    Där försvann halva kommentaren..? Undrade om jag hade drömt ovanstående (att hon slängde täckena pga lera)!?!

    Svara
  4. Anna-Kajsa

    Jag säljer sällan hästsaker begagnat faktiskt, dels använder jag det mesta så länge det går, och dels har jag ibland gett bort sånt som jag av olika skäl inte kan använda. Jag vill inte heller ha en massa krångel. När jag flyttade packade jag ihop två fulla flyttkartonger med saker som var i bra skick men som jag inte ville dra med mig. Dessa kartonger annonserade jag ut gratis med villkoren hämtning, ingen reservation, tag allt eller inget. Det gick inte många minuter förrän jag hade ett telefonsamtal från en tjej som redan satt sig i bilen, hon hade 40 min resa och hoppades att ingen skulle hinna fram före henne. Hon tog allt och var jätteglad, hon skulle starta en hästloppis och fick en bra grund.
    Tradera har jag sålt på en gång, en stubbensadel. Det blev onödigt krångligt och tjafsigt med frakt osv, men jag tror att det snarare handlade om att det var en relativt billig sadel (2000 kr) än att det var just tradera.
    Jag har tipsat ungdomar som är sommarlovsentreprenörer att de skulle kunna åka runt i stall och samla in saker som folk inte behöver (som de då lämnar gratis) och sedan ha en begagnatmonter på någon större tävling. Vad säger ni, skulle ni skänka saker under de förutsättningarna, eller vill ni gärna ha något betalt för att släppa ifrån er prylarna?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>