Måndag- kyla!

Du milde vad jag frös i ridhuset i morse!

Jag ÄR ju ”erkänt” väldigt frusen men brukar ändå inte frysa just när jag rider men nu brände det rejält i låren av kyla.

Vicke kändes jättefin men eftersom ridhusbotten var nästan frusen på sina ställen kunde (läs: vågade) jag inte rida så länge.

Det blev mest trav i lättridning där jag försökte att rida med näsan framme i låg form och så lite galopp i vardera varvet.

När jag kom till jobbet var det fullt ös på mitt värmeelement och det tog en god stund innan jag tinade upp.

Efter jobbet blev det lite pyssel i stallet, inköp av hund och kattmat och därefter in i den sköna värmen.

Varmare väder har utlovats tills imorgon och jag hoppas verkligen att den prognosen stämmer!

10 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna-Kajsa

  Och jag tycker det är så skönt att kyla i Skåne betyder ca -10 minus och inte 20!

  Svara
  • Birgitta

   Fast som vi också har konstaterat flera gånger är Skånekyla och Norrlandskyla två vitt skilda ting beroende på bla vind och luftfuktighet. Så temperaturerna går inte alls att jämföra.

   Svara
   • Anna-Kajsa

    Min kommentar verkar försvinna hela tiden! Tredje gången gillt eller?
    Visst kan det vara obehagligt fuktigt och blåsigt här, men det är ändå inte samma sak. Har du provat på att sköta stall och hålla igång en eller flera hästar när det är under -15 i mer än en vecka i sträck? Det är betydligt jobbigare än lite skånevinter.

    Svara
    • Prick

     Usch, håller verkligen med om att det är jobbigt när kylan sätter in. Blir det kallare än -18 får vi problem med både vatten och el och det är ett himla kånkande med dunkar. Boxarna blir svårmockade också då allt fryser under natten när hästarna är inne.

     Svara
 2. LenaB

  -10 grader på morgonen, o använde för första gången i vinter ländtäcke när jag red i ridhuset, frös som attan själv trots fodrade ridbyxor o tjocka tröjor o dunväst – helklippt häst så det kändes befogat 😉

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>