Smart idé om täcken

Sitter och läser detta och nickar instämmande.

Det borde ABSOLUT medfölja en bit tyg till alla täcken man köper- vad skulle det kosta liksom? Ingenting.

Nu har jag själv alltid varit lyckligt förskonad från täckesmarodörer och kan ha även mina billiga Ullarestäcken i…tja…nästan fler år än jag önskar eftersom jag ibland vill förnya mig 🙂  men det finns ju de som ”ständigt” får iturivna täcken- även ganska dyra sådana.

Vad tycker ni om kvinnans förlag?

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Rie

    Till Boetts exemtäcke följer det med en förhållandevis ganska stor bit.
    Och jo, den bit för lappning skulle nig vara önskvärd hos de flesta hästägare, eller möjlighet att för billig penning köpa en lapp.

    Svara
    • Birgitta

      Det borde ju rimligtvis bli en massa stuvbitar över när täckena sys så de kunde antingen medfölja gratis eller säljas separat billigt.

      Svara
  2. Prick

    Tror att Hansbo hade (har?) med ett kit med tyg, spännen mm. I en liten påse som man fick med på köpet.

    Svara
  3. Minstral

    Har köpt några täcken där det följer med tygbit, så det är inte helt ovanligt att det gör det faktiskt. Tror precis som Prick skriver att det var Hansbo.

    Svara
  4. Anna-Kajsa

    Jag har också köpt täcken där det följer med en lagbit, men den är ju oftast ca 15×15 cm eller nåt sånt, räcker inte så långt. Jag har klippt rent gamla täcken som ska kasseras på spännen, band och rejäla stycken bra tyg som används som laglappar. Men de senaste täckena vi köpte med 1680 den har klarat sig utan en skråma hittills – och det beror inte på att det inte jobbats på att ha sönder dem – tidigare har jag haft 1200 den som lägstanivå för vad jag köper åt valackarna, men nu blir det nog höjt till 1600. Så jag efterlyser dessutom bättre sortiment på täcken med kraftigare tyg!

    Svara
  5. CeciliaL

    Thermatex skickar med flera lappar i olika storlekar med sina tacken. Jag minns att jag korresponderade med Horseware for nagra ar sedan och bad att de skulle inkludera ett extra band med hakar att satta baktill pa tacket, da det nastan alltid var dar det gick sonder, dvs haken gick av. Vet inte om de gor det nu, eller om man kanske kan kopa nya band/hakar.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>