Bara hos en hästmänniska?

Läser följande jätteroliga kommentar på Facebook:

”Behöver man rensa handväskan när man hittar 2 julgranskulor, en hovkrats samt lugnande medel till häst?”

Känner ni igen er?

Nu använder jag inte handväska men tittar man i MIN BIL så förstår man direkt att jag är en hästmänniska jag också.

Skämdes lite när besiktningskillen med ett skratt påtalade att det luktade både häst och hund i min bil- det känner jag absolut inte själv…

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Försöker hålla borta ffa hästlukten så den inte fastnar på olämpliga ställen. Har olika kläder och skor beroende på vad som ska göras tex. Mockning särskilda skor, det är då det samlas mest lukt under sulorna. Luktar vedervärdigt om man sätter sig i en bil tex med ventilationen mot golvet *urk*. Tvättar kläderna rätt ofta, lättare att hålla lukten i schack då.

    Svara
  2. CeciliaL

    Kanner absolut inte igen mig i detta – finns ingen chans att nagra hastpryttlar skulle hittas i min handvaska!
    Min bil ar numera hyfsat ren eftersom jag inte behover kora till/fran stallet langre, men nar jag aker pa tavling antar jag att den maste lukta litet hast. Senaste bilen har ladersaten, det tycker jag verkar bra for att halla rent ordentligt, har aldrig haft det forut!

    Undrar litet hur ofta folk tvattar sina rid/stallklader? Jag tar inte rena klader varje dag, for sa fort man gar ut plockar man ju upp stall-lukt liksom – gar ju inte att halla pa och tvatta SA mycket, nar man ar i stallet 2ggr om dagen. Skulle vilja ha plats for att byta om dar jag gar in genom vart ’utility room’, men som det ar nu hanger jag mina ridklader i badrummet… Ar ju i och for sig bara i uteboxar och utomhus, aldrig i inne-stall eller ridhus, sa SA starkt luktar de inte (om de luktar starkt aker de sa klart i tvattmaskinen nar jag kommer in). Vad gor ni andra? Speciellt bokigt om man bor i lagenhet, gissar jag, da vill man val inte ha hastgrejor med sig in alls?

    Svara
    • Prick

      Ridbyxor tvättas minst en gång i veckan. Ridtröjor (som skalplagg) går flera ggr i veckan. Jackor minst en gång i månaden. Schabrak går varje dag. Jag har ett separat förråd där jag har alla ytterplagg och skor.

      Svara
      • Birgitta

        Oj, antingen har du tvättmani 🙂 eller en förmåga att skita ner dig eller så är det MIG det är fel på för jag tvättar definitivt inte så ofta och tycker inte att jag är det minsta skitig ändå.

        Tvättar du alltså schabraken varje dag året runt?

        Vintertid med häst som inte svettas alls ens under sadeln eller möjligen bara lite kan jag använda samma schabrak ganska många dagar i rad. Tycker att Vicke är väldigt ren (har ju täcke dygnet runt på vintern) så schabraken ser inte smutsiga ut ens på undersidan.

        Svara
        • Prick

          Haha – jajjemen året om :), fast ibland sparar jag så det blir en full maskin, beror lite på färg å så. Men det hänger nog alltid ett par schabrak på linan. Just nu ett på tork och två i maskinen.
          När jag ridit är det i princip alltid svettigt där sadeln legat, undantaget någon skrittsväng då och då men då rider jag oftast barbacka. Jag lägger aldrig på ett schabrak som varit svettigt även om det inte är smutsigt. Jag gör också alltid rent gjorden, antingen sköljer jag av den eller så gör jag rent med såpa. Huvudlaget torkas också alltid av med såpa alternativt sköljs av om det är svettlöddrigt. Smörjer inte.

          Kanske lite manisk men gillar när det är rent. Tvättar inte schabraken alltid med tvättmedel, det behövs inte när de ”bara” varit svettiga utan kör då ett kortprogram och utan tvättmedel. Tvättar också skydden i maskin lite då och då.

          Svara
        • Prick

          Ang ridkläderna så rider jag 12-15 pass i veckan, dels mina egna och ibland hjälper jag kompisar. Jag tror inte att jag blir mer smutsig än någon annan men ogillar att sätta på mig kläder som luktar häst. Ridningen är ju egentligen den delen som tar minst tid och då man blir minst smutsig. Det ska mockas och ledas in och ut ur (ibland leriga) hagar, byta täcken, fixa m lindor, sopa, kratta, fixa med foder inne/ute, ströa, ta emot hö och laga hagar, byta lysrör och vattna i box och i hage och gosa med katten. Nånstans där under tiden blir jag väl lite lortig helt enkelt :). Då är det skönt att nästa dag sätta på sig rena kläder :).

          Svara
          • Birgitta

            Ja, där har vi ju en stor skillnad- jag rider max 6 pass i veckan och har inte tillnärmelsevis lika många övriga åtaganden som du.

          • CeciliaL

            Ja, det forstar jag att du maste tvatta mycket mera – det later som du ar i stallet pa heltid! 🙂 Haller med om att man blir minst lortig av sjalva ridningen, och jag har samma ridbyxor flera dagar eller hela veckan, for dem har jag inte pa mig nar jag mockar/tar in/ut/fixar etc (da har jag andra klader, som bara ar ’skabbklader’ och inte duger till annat an utomhusjobb och stallgora).

    • Birgitta

      Jag hänger stallkläderna i hallen och ställer skorna utanför ytterdörren (vi bor i hus).

      Tycker framför allt att det är i skorna lukten sätter sig och min man gillar inte hästdoft.

      Eftersom jag åker direkt till jobbet efter stallet (och direkt till stallet efter jobbet) har jag stallskor och stalljacka i bilen medan jag jobbar. Resten byter jag om på jobbet men ytterplaggen luktar nog för mycket häst för att platsa på ett kontor (som jag dessutom delar med en kollega) 🙂 .

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>