Veckan som gått

Ännu en kort arbetsvecka har passerat för min del- kort eftersom jag tog semester den sista av ca 10 lediga fredagar de senaste månaderna.

Ridmässigt rullar det på tycker jag.

Jag lyckades rida ut i fredags och skritta ut igår vilket jag är glad över eftersom tidigare uselt väder har gjort att jag tvångskommenderat mig och Vicke till ridhuset fler dagar i rad än jag egentligen önskat.

Träningen för Christina i tisdags gick bra liksom lördagens pass då X red Vicke för första gången på över en månad.

Jag både känner och ser att Vicke har blivit starkare och ärligt talat så BORDE han ju bli det med tanke på mitt träningsupplägg tycker jag 🙂 .

Jag jobbar numera ganska mycket med samlingen i både trav och galopp och att sätta sig mer på bakbenen brukar generera mer muskler och ökad styrka- det är min erfarenhet i alla fall.

I veckan har jag gjort ett bra fynd i mina Graninge-stövlar som jag är väldigt nöjd med- mindre nöjd var jag över det faktum att släpet, som jag besiktigade i fredags inte gick igenom.

Har man inte utgifter så FÅR man- det skriver nog alla djurägare under på.

Veckan avslutades på bästa sätt- en bra bio (Unbroken) med en god vän.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Emelie

    Jag skulle gärna vilja höra dina åsikter om att träna för instruktör. För egen del hade det varit ekonomiskt omöjligt att träna för instruktör två gånger i veckan, dessutom hade jag tyckt att jag inte haft tid nog att träna på egen hand mellan träningspassen.

    Svara
    • Birgitta

      Just nu, när jag varken tävlar eller hopptränar tycker jag att det är ganska lätt att träna för instruktör 2 gånger i veckan, eller rättare sagt så tränar jag en gång i veckan och Vicke rids av en annan person i utbildningssyfte en gång i veckan.

      När jag börjar tävla och kanske även återupptar hoppningen kan det säkert kännas lite mer ”pressat” men samtidigt tycker jag att träningen ger så mycket.

      Jag BEHÖVER både ett vakande öga på mig så att jag gör rätt men också någon som ”tvingar” mig att träna på det som är svårt.

      Jag kan ibland tendera att hålla på för mycket med det som går lättare just för att slippa känna att något tar emot/ känns svårt även om jag har skärpt mig på den punkten.

      Sedan tycker jag också att det är väldigt roligt att både träna själv och se Vicke ridas av en duktig person.

      Kostnaden är absolut mycket betungande (runt 4000:–/ månad!!!!) och jag har fått prioritera bort ett högre sparande tex även om jag egentligen skulle behöva spara till tex en nyare bil (nuvarande är 15 år gammal).

      Vi får se hur det blir framöver men i dagsläget vill jag inte ”förlora” varken hemmatränaren som jag haft i flera år (mycket praktiskt med någon som kommer till anläggningen) eller X som jag tror kan hjälpa oss framåt bättre än om jag ”håller på” på egen hand. X har också ridit högre klasser/ utbildat hästar högre än hemmatränaren så det är också av den anledningen ett bra komplement.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>