Tisdag- repetition, repetition

Ja, vill man ha en massa omväxling ska man inte ägna sig åt dressyr- det är banne mig bara en massa nötande och repetitioner jämt och ständigt 🙂 .

Nej, lite skämt och lite allvar- det finns ju faktiskt hur mycket som helst man kan göra när man tränar dressyr även om de oinsatta ibland kan hävda att vi ”bara rider runt runt”.

Men visst; läser man om mina träningar för Christina tex så kan man säkert få intrycket att vi övar på samma saker ständigt och det gör vi väl också men i alla fall jag tycker att det är himla roligt.

Så det blev uppvärmning i galopp där jag red öppna och skänkelvikning utmed långsidorna för att ”få tag på” bakbenen och få lite samling och därefter blev det mest skolor åt alla håll och kanter; både öppna, sluta och förvänd sluta.

Jag har börjat rida öppnorna ur den förvända slutan och tycker att jag på det sättet också får tag på bakbenen bättre.

Skänkelvikning blev det också och här gällde det att komma in med rätt ställning och utan att bakbenen varken släpade eller att bakdelen gick före- det förstnämnda får jag ibland kritik på när jag tävlar.

Christina tycker fortsatt att utvecklingen går framåt utan några bakslag och även om jag själv är otålig ibland och önskar att tex skolorna bara flöt på så får jag vara nöjd så länge det inte går bakåt eller står stilla- för det kan ju också mycket väl hända.

En bloggläsare undrade igår hur jag ser på det här med träning och jag hade ärligt talat gärna haft ögonen på mig ännu oftare om jag bara hade haft råd.

image

En läsare undrade idag vad man skulle vara villig att betala för en hjälm. Denna kostade 299.– och jag är mycket nöjd med den.

image

Dagens stallskåp- mycket ska få plats på en liten yta och jag tycker nog att jag har lyckats hyfsat.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>