Fredag- förvänd galopp, övergångar och samling

d

Även idag blev det ett dressyrpass och jag valde att fokusera på galoppen- både den förvända och övergångarna till skritt.

Eftersom jag sedan en tid har tränat på galoppombyten händer det då och då (och det är ju otroligt vanligt hos många hästar) att jag även har fått ofrivilliga sådana om jag har flyttat mig det minsta i sadeln eller Vicke och jag har missförstått varandra på andra sätt.

Och eftersom jag fortfarande avser att rida MSV C-klasser går det inte an att ha en häst som byter ”för minsta lilla” utan han ska så klart byta på hjälperna men annars gå kvar i förvänd.

Övergångarna mellan skritt och galopp ser jag mycket som en ren styrkegrej- ju starkare Vicke blir desto mjukare kommer han att kunna göra dom och i bättre och bättre samling.

Samling var för övrigt det jag avslutade passet med- så mycket samling som jag kunde få i traven.

Jag tror att detta arbete är det som bäst fungerar som styrketräning just nu- att samla traven åt passagehållet men med bibehållen energi så att bakbenen verkligen får ta i.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>