Måndag- skyll på mig

Om ni är besvikna över att det frusna övergick till plusgrader och en massa regn får ni skylla på mig- eller rättare sagt på att broddarna bankades i Vickes skor igår.

För så är det ju och det slår aldrig fel: har man inga broddar håller hästen på att slå ihjäl sig på isgator och utan snösulor drunknar den i snömassorna.

Därför brukar jag alltid be någon i stallet att sätta på just snösulorna- då brukar vi ha/ få barmark.

I morse i ridhuset blev det mest linjer ur LA:3 och MSV C:1-programmen och eftersom Vicke inte alls är ”av och på” i tempot hemma är min strategi att i alla fall liksom nöta in en del linjer så att han ska kunna gå dom i sömnen; läs. tex inte byta galopp bara för att han blir skrämd/ spänd av något på tävling.

Samma sak med uppridningarna där det kan sackas en hel del på tävling; idag gjorde jag massor UTAN halter/ avbrott utan bara lät Vicke marschera på framåt.

En annan måhända viktig ändring var att jag inte red med spö idag.

Jag rider ju utan sporrar hemma men ”hjälper till” en del med spöt och kanske gör jag det oftare än jag är medveten om? Det finns ju folk som smackar helt frenetiskt på träning och tycks helt omedvetna om att de gör det och jag vill inte riskera att jag kanske gör samma sak med spöt- liksom petar till Vicke automatiskt och omedvetet.

På tävling har man ju inget spö så det är lika bra att träna utan, ibland i alla fal,l och ärligt talat saknade jag det inte så det kanske också bara blir en sådan där psykologisk grej?

Ja inte vet jag men jag får väl prova mig fram lite.

En kommentar

  1. LenaB

    Till helgen ska det enligt uppgift bli snö och kallt igen så då får du nytta av broddarna:-).
    Även jag skruvade i mina i lördags, då vi hade snö och halt…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>