Rekord-utmaning

Efter att ha diskuterat med en bloggläsare hur länge jag haft samma hovslagare fick jag idén till dagens inlägg: jag vill utmana er alla vad gäller olika rekord i hästsammanhang 🙂 !

Finns det tex någon som har anlitat samma hovslagare längre än jag- i 26 år!!!

Eller har någon en äldre hoppsadel än den jag sålde för ett tag sedan- den var runt 35 år gammal!!!

Sedan använder jag samma tävlingsmapp än idag- den vann Heron åt mig för ca 20 år sedan!

Har ni andra ”rekord-prylar” som ni vill utmana oss andra i?

13 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Har flyttat runt för mycket för att utmana hovslagarrekordet etc, men jag har ett par ridbyxor jag fortfarande använder, som jag fick som tonåring dvs ca 1983 eller nåt ditåt. De är Eurostar, utmärkt märke. Även ett par Pikeur som är från början av 90talet. Och SÅLDE just ett grönt original – Rambo från 1992.

    Svara
  2. Trasselkvast

    Har ett par shortchaps från MH som måste vara 20 år vid det här laget. Utom blankslitning på insidan är de fasen som nya, trots tidvis daglig användning.

    Svara
  3. Eva i Lux

    Jag har haft samma veterinär i över 20 år, han är bara bäst! Så har jag mitt långa älsklings-grimskaft (som är smutsrosa, var ILLRÖTT från början), det köpte jag till Fleur 1993.

    Svara
  4. Prick

    Om man har haft en veterinär eller hovslagare eller liknande i 20-25 år – hur bra var egentligen personen i början kan jag tänka? Såvida de inte gått i pension nu.
    Inte för att jag misstror att ni är/varit nöjda men det egna omdömet kanske har växt tillsammans med anlitade personers ökade erfarenhet/kunskap?

    Inser att jag borde köpa MH-shortchaps om det håller så bra! Sliter ut flera par per år. Tycker de ofta går sönder i sömmarna mer än själva slitytan. Eurostar-ridbyxor hade jag ett par väldigt länge. Slängde dem faktiskt, inte pga att de var trasiga utan för att jag var så trött på dem :). Ja, de höll nog en mindre evighet.

    Svara
    • Birgitta

      Tja…min hovslagare var 30 när han började sko åt mig så han var ju knappast någon ”snorunge” då heller. Och jag hade provat i alla fall minst en hovslagare innan honom; då växte hovarna utanför skon efter några veckor vilket jag (så klart) var missnöjd med.

      Nuvarande hovslagare har berömts av flera av varandra oberoende veterinärer (bla dåvarande chefsveterinär och professor HP på Helsingborgs djursjukhus) och detta var måååånga år sedan så ja, jag tycker nog att min hovslagare har varit duktig länge.

      Svara
    • Eva i Lux

      Min veternär är givetvis heller inte purung 🙂 Han samarbetar med kliniken i Baden-Baden, där de har mycket kunniga specialister. Dit har jag åkt för operationer, speciella undersökningar och behandlingar med både Fleur och Calvin på min veterinärs ”uppmaning”. Min veterinär fortbildar sig varefter nya metoder hittas. Sedan några år är hans specialiet fertilitet t.ex.

      Svara
  5. JohannaB

    Jag har en longerlina köpt 1991 som jag fortfarande använder varje gång jag transporterar 😀
    25-års jubileum nästa år?? 😉 🙂

    Svara
  6. Anna-Kajsa

    Jag har också flyttat lite för mycket för att ha samma veterinär, hovslagare och tränare – men visst har jag en del prylar som har några år på nacken! Tyvärr har jag ju täckesmarodörer – så förra året slaktades mitt Rambo från 1994 när Hugo fick förvalta det. Mina Petrie-stövlar från 1995 ser i princip nya ut, men jag planerar ändå att byta ut dem – efter att ha fått rejäl kramp i dem en vinter vill jag helst ha stövlar med dragkedja. Jag har även ridbyxor från tidigt 90-tal som fortfarande används – men de är inga favoriter längre eftersom de nyare ofta är av bättre material. Äldst är nog ryktborsten som jag fick överta i början av 80-talet av en man som då var 70 år – han hade haft borsten som ung rekryt – så jag gissar att den är från 30-talet eller nåt. Han ville även ge mig sina ridstövlar, men jag tackade nej – de var i storlek 42 och jag hade 38.

    Svara
  7. Malin

    Jag är också för ung (25) för att helt av egen förtjänst slå något rekord, men mitt absoluta favoritträns som jag fortfarande använder flera gånger i veckan köpte min mamma till sin första häst anno 1985! 🙂 Hållbart som attan!

    Svara
  8. Malin

    Nu glömde jag att ange min mail på min första kommentar, så här kommer en till för att se om det fungerar! 🙂 Har två olika mailkonton så vet inte om du har godkänt något kommentar med denna tidigare, men jag testar!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>