Måndag- färre men större steg

Ja, idag hade jag X ord ringande i öronen på mig när jag red; inte rida fortare än vad Vicke orkar gå i balans och få honom att ta färre men större steg.

”Så klart” och som så mycket som har med dressyr att göra så är det inte så att jag tidigare har flängt iväg i världens slängtrav och/ eller låtit hästen harva ridhusbottnen med släpande ben men ibland kan det ju också vara den lilla skillnaden som gör den stora skillnaden om ni förstår vad jag menar.

Och bara att ha blivit medveten om att jag bör rida med ÄNNU MER samling och hur mycket det påverkar tex övergångarna gör att jag verkligen vill rida just så.

Idag fick jag till många fina byten, lika fin förvänd galopp och bra övergångar till skritt- jag har lättare att ”hålla kvar” Vicke på bakbenen i galoppen även om traven stundtals var riktigt fin.

Men det gäller att få ännu mer styrka i denna framridna trav- då kommer det att bli riktigt bra, särskilt när den kommer i alla fall mer naturligt och jag inte behöver tänka på hur jag rider i nästan varje steg.

Efter jobbet blev det en kort promenad i ridhuset och därefter en längre tur med Soya.

Just nu har det faktiskt snöat lite och det är småhalt ute och om ni undrar varför har jag svaret:

En god vän bekände att hon just idag hade tagit AV broddarna på sin häst så vad annat kunde man vänta sig?

Jag har uppmanat henne att omgående skruva tillbaka klackarna så att det blir ordning på vädret igen!

En kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>