3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Marie

    Jag ringde på en annons om en valack en gång. Bokade träff. Väl framme ville de inte visa valacken utan släpade fram ett sto istället, trots att jag förklarade att det var fel kön, fel ålder, fel utbildning på hästen.
    Hästen jag skulle köpa skulle bo i boxen bredvid en hingst, jag själv föredrar valackar och jag ville ha en häst äldre än 6 år. Varför då visa mig ett 3årigt sto?? Och om där nu var nåt med den utannonserade valacken, varför inte ringa och avboka? Satt iofs upp på stoet o red runt några varv men var ju helt meningslöst när inte nåt stämde med vad jag var ute efter!
    Har faktiskt även varit o tittat på en häst som var lite intressant på en tävling, där man på framridningen klart kunde se en oren gång som inte syntes inne på tävlingsbanan (hopp) eftersom de galopperade… Påpekade för ryttarens mamma att den nog inte gick rent o att jag inte var intresserad. Men den hade ju läkt ut skadan (som de aldrig sa nåt om när jag ringde) hade veterinären sagt. Eller hur?! Såg sen att den aldrig såldes utan betäcktes.

    Svara
    • Birgitta

      Jag är tyvärr inte alls förvånad.

      Har fått flera kommentarer om detta när vi tidigare avhandlat liknande ämnen på bloggen.

      Minns en stackare som hade kört typ 30 mil bara för att konstatera att den visade hästen var halt. Otroligt oförskämt eller så är man sorgligt okunnig?

      Och att som i ditt fall visa ett 3-årigt sto…hallå?!?!?!?!?

      Svara
      • Marie

        I många fall tror jag faktiskt att det är okunskap, i synnerhet när det gäller hältor eller annat kring hur frisk en häst är och om den är i skick att visa. Folk är bedrövligt okunniga kring hältor/rörelsestörningar.
        Som ponnypappan (numera många år senare är en ganska välkänd människoförståsigpåare kring elitidrottsmän) som när jag sa till att ponnyn haltade i trav ropade åt dottern att galoppera i stället!

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>